Nye ingeniøruddannelser på vej til Herning

Uddannelses- og forskningsminister har netop godkendt to nye diplomingeniøruddannelser i Herning. Fantastisk nyhed siger regionalt erhvervsråd.

Det er næppe en nyhed for mange, at der er mangel på ingeniører her i landsdelen, men nu får Herning to nye diplomuddannelser i henholdvis maskinteknik og elektrisk energiteknologi, der giver kompentencer, som er stærkt efterspurgte af erhvervslivet.

- Det er en fantastisk god nyhed. Vi har mangel på de her ingeniører, og selvom det ikke løser problemet på kort sigt, er det et stort skridt i den rigtige retning, siger direktør i Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, Keneth Mikkelsen.

Ifølge Kenneth Mikkelsen har placeringen af uddannelsen en betydning.

- Det er afgørende, at uddannelsen ligger lige i baghaven. En tæt tilknytning betyder meget for muligheden for at rekruttere de studerende, når de er færdige med uddannelsen, siger Kenneth Mikkelsen.

I første omgang regner Aarhus Universitet med at udbyde 30 pladser på hver uddannelse.

- Det glæder vi os virkelig meget til, og vi er allerede i fuld gang med forberedelserne, siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen. 

Hun mener, at Herning har nogle klare fordele i forhold til Aarhus.

- Vi kan få fat i nogle unge mennsker, hvor Aarhus kan være for langt væk. Vi henvender os jo blandt andet til dem, der har en håndværkeruddannelse. Er man bosat med familie i Holstebro eller Struer og gerne vil læse videre, så er Herning lidt mere overskueligt, siger Conni Simonsen.

I forbindelse med godkendelsen lægger Uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind (V), vægt på at uddanne til fremtidens arbejdsmarked. 

- Derfor er det er vigtigt, at vi hele tiden tilpasser uddannelsesudbuddet til arbejdsmarkedets behov. Samtidig skal der være uddannelsestilbud uden for de større universitetsbyer. Det er godt, at vi nu får flere uddannelser, der lever op til regeringens ambitiøse målsætninger på begge områder, skriver Søren Pind i en pressemeddelse. 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.