Nybagt lærer fra Herning hædres for bachelorprojekt

Begejstret over de mange handlemuligheder som idrætslærer i folkeskolen

Til hverdag arbejder Amalie Overvad Rasmussen med unge talentfulde idrætselever ved Skolen på Sønderager i Herning, og i dag blev hun så belønnet for det bedste bachelorprojekt afleveret på landets læreruddannelser i 2017. 

 
 
Foto: TV2 Lorry

Den unge idrætslærer afsluttede sin uddannet fra VIA UCI’s læreruddannelse i Silkeborg. I sit eksamensprojekt havde hun sat sig for at beskrive, hvordan idrætslæreren, i og uden for undervisningen, kan være med til at udvikle faget, så det giver eleverne grundlag for kropslig og almen uddannelse.

Øjenåbner

Den opgave indbragte hende i dag en pris fra Læreprofessions.dk. Priskomiteen, der består af forskere og folk fra skoleverdenen, fremhæver, at Amalie Overvad Rasmussen åbner en vigtig debat og peger på centrale handlemuligheder.    

Og de mange timer med projektet har været lidt af en øjenåbner, indrømmer Amalie Overvad Rasmussen.

- Det har været vildt spændende og det har fanget mig, at der er så mange muligheder inden for idrætsfaget, siger hun til mediet folkeskolen.dk

I sin praktikperiode oplevede Amalie Overvad Rasmussen, at mange af de gamle lærere hang fast i gamle vaner og traditioner.

Se interviewet med Amalie Overvad Rasmussen og repræsentaten fra VIA lige her.

Dyrk fagligheden

- Her er det vigtigt, at lærerne ikke læner sig tilbage, men i stedet dyrker kerne-fagligheden. Vi skal spørge os selv, hvad vi vil med idrætsfaget, konstaterer Amalie Overvad Rasmussen.

Prisen til Amalie Overvad Rasmussen blev uddelt ved en fest i dag i København, og bestod blandt andet af et kontant pengebeløb. 

Lærerprofession.dk er stiftet af landets professionshøjskoler og fagbladet Folkeskolen i fællesskab. Det er sjette år, der uddeles priser til de bedste pædagogiske projekter.

Se indslaget med Amalie Overvad Rasmussen fra den 11. november

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.