Ny uddannelse for sygeplejersker i Herning

Fra sommeren 2020 bliver det muligt at uddanne sig til sygeplejerske i Herning. En del af uddannelsen skal dog tages i Holstebro.

Sygeplejerskestuderende i gang med deres uddannelse. I dag er der kun 0,38 procent fuldtidsledige sygeplejersker. Foto: VIA University College

Har du en drøm om at blive sygeplejerske, kan du nu også overveje at tage din uddannelse i Herning.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har godkendt, at Professionshøjskolen VIA University College kan oprette en uddannelsesstation for sygeplejerskeuddannelsen. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Læs også Mangel på sygeplejersker afskrækker ikke nye studerende

- Sygeplejersker er en vigtig del af vores velfærd. Vi har i regeringen en klar ambition om, at vi skal uddanne flere sygeplejersker, som er klar til at arbejde på vores sygehuse. Her er det helt oplagt, at der nu kommer nye muligheder til Midtjylland, for med det nye supersygehus kommer der et behov for uddannede sygeplejersker, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Der er stor efterspørgsel på sygeplejersker i Region Midtjylland - i endnu højere grad når det nye supersygehus i Gødstrup åbner i 2020. 

Med den nye uddannelsesstation forventes beskæftigelsesbehovet at blive dækket - herunder behovet fra det nye supersygehus.

40 studiepladser

Professionshøjskolen VIA får 120 ekstra studiepladser fra studieåret 2019/2020. VIA har ønsket, at 40 studiepladser placeres i Herning.

Læs også Rundvisning: Se det nye sygehus i Gødstrup på et minut

- Det er regeringens ambition, at der skal være rigtig god dækning af velfærdsuddannelserne i hele landet. Med godkendelsen af 40 nye sygeplejerskepladser i Herning tager vi et vigtigt skridt i retning af en bedre geografisk spredning af velfærdsuddannelserne, siger ministeren.

Uddannelsen bliver tilknyttet VIAs sygeplejerskeuddannelse i Holstebro. Det er også her, de studerende skal tage en del af uddannelse til sygeplejerske. Den første halvdel af studiet vil foregå i Herning, mens den resterende del vil foregå i Holstebro.

Sygeplejerskeuddannelse kan tages i Herning fra sommeren 2020.

02:14

Der er mangel på sygeplejersker i hele landet. I juni var måske kommende studerende til på VIA. Men er de klar til den hårde virkelighed, som sygeplejerskerne beskriver?

Luk video