Ny lokalplan i Herning femdobler grundskylden

Ny lokalplan i Herning giver skattesmæk til en lang række grundejere i et industrikvarter, efter kommunen har åbnet op for hotelbyggeri i området.

Tom Lundorff er malermester. Hans virksomhed ligger på Teglvænget i Herning - et område han hidtil har været glad for. En ny lokalplan for området i Herning kommer dog nu til at koste malermesteren dyrt. Det skriver Herning Folkeblad. 

quoteMan skulle tro, at der var guld eller olie i vores undergrund med de priser.

Tom Lundorff, malermester, Herning

Kommunen har åbnet op for muligheden for hotelbyggeri i området, som er nødvendig på grund af messecenterets popularitet. For små virksomheder betyder det mere end en femdobling i grundskylden. I Tom Lundorffs tilfælde betyder det en stigning fra 15.362 til 85.622 kroner.

- Man skulle tro, at der var guld eller olie i vores undergrund med de priser, siger malermesteren.

Ikke vores skyld

Ifølge kommunen har de ikke noget med de økonomiske konsekvenser at gøre. Det er nemlig alene SKAT, der beslutter det økonomiske, når en lokalplan fra kommunen står klar.

- Det er SKAT, der automatisk går ind og ændrer i grundskylden. Det har kommunen ikke noget at gøre med. Vi har lavet lokalplanen, fordi udviklingen i Herning går i den retning. Der stod bygninger tomme derude, så vi er på forkant med virkeligheden, siger Knud Nielsen, der er næstformand i byplanudvalget i Herning kommune.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.