Ny brand i stort halmlager - årsagen er ukendt

Brand & Redning MidtVest får hjælp fra Beredskabsstyrelsen til at slukke brand i Studsgård.

Normalt ville brandfolkene lade halmen brænde ud lige så stille, men på grund af nytåret har indsatslederen valgt at få halmen transporteret udenfor, så man kan slukke ilden med det samme. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

slukke ilden med det samme. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

1 af 6

Brand & Redning MidtVest har siden tirsdag morgen kæmpet for at få bugt med en voldsom brand i en lade med bigballer på Vardevej i Studsgård syd for Herning. 

Læs også Tre halmlagre brændt ned i samme område: - Der er noget lusket i det her

Alarmen lød klokken 5.40. Bygningen var helt overtændt, da brandfolkene nåede frem, men der var hverken fare for mennesker eller dyr.

Store entreprenørmaskiner er nu ved at køre resterne af det brændende halm ud af bygningen, så brandfolkene kan komme til at bekæmpe ilden.

- Alle andre dage på året ville jeg nok have ladet det brænde ud lige så stille og så sætte en brandvagt på. Men i dag vil vi gerne have alle mand og køretøjer hjem, for vi ved af erfaring, at der nok bliver brug for os andre steder, siger indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest, Peter Kristensen.

Bygningen er på omkring 400 kvadratmeter, og indsatslederen vurderer, at der var omkring 300 bigballer i bygningen.

Branden i Studsgård kommer kort tid efter tre andre brande i store halmlagre - en Midt- og Vestjyllands Politikreds og to i Nordjyllands Politikreds. Natten til den 22. december blev der meldt om brande i Hersom ved Møldrup og i Farsø, og natten til den 26. december var den så gal i Gedsted.

Disse tre brande er indtil videre uopklarede, men politiet har en mistanke om, at der kan have været en brandstifter på spil.

- Når vi har tre nærmest identiske brande i halmlagre inden for et geografisk snævert område og inden for få dage, så er det klart, at vi løfter det ene øjenbryn. Selvfølgelig gør vi det, lød det den 26. december fra vagtchef Henrik Beck fra Nordjyllands Politi.

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser tirsdag, at man ikke kender årsagen til branden i Studsgård. 

Brand & Redning MidtVest får assistance til arbejdet fra Beredskabsstyrelsen Midtjylland, og der venter stadig et stort arbejde, inden opgaven er løst.

- Men jeg satser på at være hjemme til Dronningens nytårstale, siger indsatslederen.

00:52

Interview med indsatsleder Peter Kristensen.

Luk video

  Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST