Nu skal den hedde Silkeborgmotorvejen

Vejdirektoratet foreslår, at Herningmotorvejen skifter navn til Silkeborgmotorvejen. - Helt til grin, siger Johs Poulsen.

Motorvejen mellem Herning og Aarhus skal ikke længere hedde Herningmotorvejen - i hvert fald ikke hvis det står til Vejdirektoratet.

Direktoratet foreslår i et høringsbrev, at navnet ændres til Silkeborgmotorvejen. Høringsbrevet er sendt til Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Silkeborg, Skanderborg, Aarhus og Vejle Kommuner, og kommunerne skal give en officiel tilbagemelding inden den 1. april.

Forslaget bliver mødt med hovedrysten fra den radikale Johs Poulsen, der er formand for Hernings kultur- og fritidsudvalg.

- Det er jo helt til grin. Herning er motorvejens endepunkt, og det får næsten et komisk skær, hvis man ændrer navnet. Så bliver det et monument over, at vi nu har ventet 20 år på at få motorvejen rundt om Silkeborg, siger Johs Poulsen til tvmidtvest.dk.

Silkeborg er med på ideen

Silkeborg Kommune er modsat Johs Poulsen begejstret for forslaget. Kommunen skriver i sit høringssvar, at navnet Silkeborgmotorvejen allerede er "udbredt og alment anerkendt i offentligheden".

Venstres folketingsmedlem Mads Rørvig har længe kæmpet for, at vejen skal hedde Silkeborgmotorvejen, og diskussionen fik for et år siden daværende trafikminister Henrik Dam Kristensen til at bede Vejdirektoratet undersøge sagen.

Vejdirektoratet foreslår også, at motorvejen mellem Vejle og Herning-Holstebro skal hedde Vestjyske Motorvej, og at de to motorveje syd og vest om Herning får navnet Messemotorvejen.

Hernings borgmester Lars Krarup (V) har ingen kommentarer til direktoratets forslag.

 

Interview med Johs Poulsen om Vejdirektoratets forslag:

01:37 Luk video