Nu kommer omfartsvejen hvor man må køre 100 km/t

Vejdirektoratet har netop taget hul på de første forberedelser til den nye omfartsvej ved Haderup.

Projektleder John Kjærsgaard fra Vejdirektoratet. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Efter mange års diskussioner og tovtrækkerier er det nu endelig en realitet: Arbejdet med at bygge en ny omfartsvej rundt om Haderup er gået i gang. Vejdirektoratet er ved at gøre klar til at bygge de første tre broer i det store projekt.

Vejen ventes at stå færdig i efteråret 2020 og vil til den tid betyde en stor forskel i Haderup, som slipper for en masse tung trafik. 

Læs også Steenberg jubler over omfartsvej

- Omfartsvejen vil betyde, at trafikken gennem Haderup bliver reduceret meget kraftigt, siger projektleder ved Vejdirektoratet John Kjærsgaard.

Omfartsvejen bliver på 7,5 kilometer. 5,5 kilometer får status af motortrafikvej, og som noget helt nyt får man her lov til at køre 100 kilometer i timen. Den normale hastighed på en motortrafikvej er 90 kilometer i timen, men politikerne har besluttet som et forsøg at sætte hastigheden op, og det er så op til Vejdirektoratet at sørge for, at det ikke går ud over trafiksikkerheden.

John Kjærsgaard fortæller, at der bliver tale om en to plus en vej - altså en vej med tre spor, og så vil der være et autoværn i midten.

- Det vil sige, at det trafiksikkerhedsmæssigt er en vej, der er helt up to date.

Omfartsvejen skal krydse hovedvejen mellem Holstebro og Viborg. Rent praktisk gøres det på den måde, at hovedvejen føres over omfartsvejen på en bro.

Det første officielle spadestik til den nye vej bliver taget den 23. november. 

01:48

Se indslag om den nye omfartsvej her. 

Luk video