Nu kommer der atter liv i Boxen: - Det er fedt at være tilbage

De ansatte i Jyske Bank Boxen glæder sig til EM i kvindehåndbold - også selv om der er lagt op til en meget anderledes slutrunde.

De har ventet utålmodigt.

Og for første gang siden det store hesteevent Hest & Rytter i marts kommer der atter liv i Jyske Bank Boxen i Herning, når EM i kvindehåndbold fløjtes i gang den 3. december.

- Det er fedt at være tilbage. Det har været nogle lange otte måneder, hvor vi har gået hjemme, siger halmester i MCH, Andreas Jensen.

De ansatte i messecentret har stor erfaring i at være vært for slutrunder i håndbold, men denne gang bliver det meget anderledes. På grund af corona må der kun være 500 personer i Boxen, og det er inklusiv spillere, trænere, officials og presse. 

Landsholdet må altså undvære opbakningen fra de godt 10.000 tilskuere, der plejer at være på lægterne til de store slutrunder. Men det stopper ikke begejstringen over endelig at være i gang igen for personalet. 

I lang tid var det usikkert, om EM overhovedet blev gennemført, og først den 23. november kom der endeligt grønt lys fra regeringen.

- Det bliver desværre ikke med klappepølser, bølger og alle de ting, vi kender, men jeg er sikker på, at det nok skal blive fedt alligevel. Det bliver noget andet, og det tror jeg, at alle -  inklusiv os i Jyske Bank Boxen - er indstillet på. Og det bliver fantastisk endelig at kunne vise noget ude i stuerne, siger projektleder i MCH, Astrid Andreassen.

Vil skabe et hjem i "boblen"

De mange spillere må også indstille sig på en markant anderledes oplevelse. Restriktionerne er så stramme, at spillerne skal opholde sig på deres hotel i alle døgnets timer - undtagen når de træner eller spiller kamp.

Det stiller store krav til hotellerne, og Hotel Scandic Regina i Herning, som skal være vært for Danmark og fire andre hold, bestræber sig på at gøre livet i "boblen" så behageligt som muligt.

- Vores vigtigste opgave er at få skabt et hjem for dem, så de føler sig godt tilfredse i de tre uger, siger hoteldirektør Rikke Bøndergaard.

Danmark spiller sin første kamp den 4. december. Det bliver mod Slovenien, og herefter venter Montenegro og Frankrig i den indledende runde.

Om få dage begynder EM i kvindehåndbold 2020 i Herning. Normalt plejer det at betyde én stor folkefest både i Boxen og i byens gader. Men i år betyder corona-situationen at folkefesten udebliver.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.