Nu er skiltene sat op: 90 træfigurer skal passe på skolebørn

Børn og forældre mener, at skolevejen i Arnborg er blevet alt for farlig. Derfor er der nu blevet sat 90 menneskelignende træfigurer op.

Oscar er en af de mange børn, der har malet træskiltene, der står langs vejen i Arnborg. Foto: TV MIDTVEST

Man kører formentlig ikke særligt stærkt, hvis der står 90 vinkende børn i vejkanten. Nu er det godt nok ikke rigtige børn, men blot træskilte. Formålet er dog det samme - at få bilister til at sænke farten.

Skiltene, der er lavet af børnene selv, har været undervejs de seneste mange uger, men nu er de færdige og klar til at blive sat op.

Vi vil bare gerne have vores børn kan komme sikkert i skole, og at folk sætter farten ned.

Morten Petersen, far til dreng på Arnborg Skole

- Vi vil bare gerne have vores børn kan komme sikkert i skole, og at folk sætter farten ned, siger Morten Petersen, der er far til en dreng på Arnborg Skole.

Grunden, til at vejen gennem Arnborg er meget trafikeret, er, at der er kommet en motorvejsafkørsel til Arnborg. Det har givet intet mindre end 70 procent flere biler gennem byen end i 2012.

Mere hjælp, tak

Det er borgerforeningen i Arnborg, der har betalt for projektet. De håber nu på, at politikerne også vil gøre deres.

- Vi har ligesom betalt rapporten og belyst problemet og fået nogle løsningsforslag på bordet, så forventer vi egentlig, at kommunen vil spille bold om at få løst den her opgave, siger Kent Ullerup, der er formand for Arnborg Borgerforening.

Umiddelbart er det noget kommunen ser med seriøse briller på.

- Det er klart, når Arnborg siger, det er et problem, så er det noget, vi går ind og kigger på. Det er hele tiden en vurdering af, hvor det er mest nødvendigt henne, siger Anne Mette Bang Rasmussen, der er 1. viceborgmester for Venstre i Herning Kommune.

Indtil politikerne kommer med en løsning, må de 90 farverige børn holde bilisternes fart nede. Her står de i hvert fald foreløbigt de næste 14 dage.

01:58

Eleverne på Arnborg Skole har sat træfigurer af børn op langs skolevejen for at få bilerne til at køre langsommere.

Luk video