Nu er Gigantium blevet for lille: Danmarks lykkeligste liga indtog Boxen

Det begyndte med et enkelt hold i Aalborg, og så gik det ellers stærkt for Lykkeligaen, som lørdag afviklede sin sæsonfinale i Herning.

Klar til indkøb - der var 500 spillere fra 58 klubber med til LykkeCup.
Klar til indkøb - der var 500 spillere fra 58 klubber med til LykkeCup.
Foto: Kamille Borch Astrup, TV MIDTVEST

Danmarks lykkeligste liga indtog lørdag Jyske Bank Boxen i Herning. 

Lykkeliga, som er en håndboldliga for børn og unge med udviklingshandicap, afviklede sin store sæsonfinale med 500 spillere fra 58 klubber, og det var en helt speciel oplevelse for kvinden, der  fik ideen til det hele - den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen.

- Jeg har altid drømt om at lave noget fedt for de her børn, og da jeg sad på tribunen og så en VM-kamp, tænkte jeg: Det skal børnene også prøve. Og det at komme i Boxen er den vildeste oplevelse, man kan give dem, sagde hun.

LykkeCup, som sæsonfinalen kaldes, blev forrige gang afviklet i Gigantium i Aalborg, men selv om arenaen i det nordjyske er en af de største i Danmark, er den ikke længere stor nok til Lykkeligaen.

Det siger noget om den udvikling, ligaen har gennemgået, siden Rikke Nielsen fik idéen i 2017.

 Hendes datter Magda er født med downs syndrom, og Lykkeligaen opstod ud fra Rikke Nielsens ønske om at give datteren nogle af de samme oplevelser, som sporten havde givet hende.

- Det er vildt at tænke på den rejse, vi har været igennem, siden jeg sad hjemme i køkkenet og tænkte, at Magda også skulle gå til noget. Vi lavede et hold, og bare i Aalborg var der en kæmpe efterspørgsel. Vi kom hurtigt op på 60 spillere, og så begyndte de jo at spørge, hvem de skulle spille imod.

Den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen fik ideen til Lykkeliga for tre år siden.
Den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen fik ideen til Lykkeliga for tre år siden.
Foto: Kamille Borch Astrup, TV MIDTVEST

Lykkeligaen tæller i dag 1200 spillere fra 75 klubber, og det er en udvikling, som Rikke Nielsen ikke havde turdet drømme om.

- Når jeg står her og ser, hvordan de får venskaber på kryds og tværs og spiller vanvittig god håndbold, bliver jeg virkelig rørt. Nu begynder jeg snart at tude - det gjorde jeg også til indløbet. Det er kæmpestort at være med til at gøre en forskel for så mange familier, sagde Rikke Nielsen.

Blandt tilskuerne i Boxen var også den nyvalgte formand for Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen. Han kaldte Lykkeligaen et eksempel til efterfølgelse. 

- Det er helt vildt, hvordan Rikke Nielsen sammen med en masse gode kræfter får demonstreret, at alle kan være med, hvis vi bare får indrettet banerne og boldene rigtigt. Vi oplever en kæmpe glæde og kropslighed, og det er dejligt, at vores foreningsliv kan være med til det her. Det er enestående at opleve så mange Lykkeliga-hold i Boxen, sagde Morten Stig Christensen.

Omkring 1200 børn og unge er i dag med i Lykkeligaen.
Omkring 1200 børn og unge er i dag med i Lykkeligaen.
Foto: Kamille Borch Astrup, TV MIDTVEST