Nordmænd efter VM-nedtur: Danmark var meget bedre

Den norske landstræner Christian Berge erkendte, at Norge var oppe imod overmagten i VM-finalen i håndbold.

Nordmændene var forståeligt nok slukørede efter kampen. Foto: Lise Åserud / Ritzau Scanpix

Det var en afklaret norsk landstræner i herrehåndbold, der satte ord på det norske 22-31-nederlag til Danmark i VM-finalen i Herning søndag. Christian Berge måtte se Norge tabte sin anden VM-finale i træk, da Danmark løb nordmændene over ende med storsejren.

- Det gør ondt at tabe håndboldkampe, men Danmark var meget bedre end os i dag. Vi så slidte ud, og de kom på banen med en vanvittig kraft. Vi fik lidt problemer undervejs og formåede aldrig at komme tilbage, siger Christian Berge efter kampen til norsk TV3 ifølge NTB.

Ros til danskerne

Den norske landstræner roser de danske verdensmestre, som vandt samtlige ti kampe ved VM-slutrunden, men han havde også rosende ord til sit eget mandskab.

- Jeg synes, Danmark er et virkelig godt hold, og så var vi under niveau. Jeg er stolt af vores præstationer frem til finalen. Det skal nok synke ind, hvad vi har opnået, men gutterne skal have lov at være lidt skuffede nu, siger Berge.

De spillere, som TV MIDTVEST mødte efter kampen, var da også skuffede ovenpå det store nederlag.

- Danskerne spillede en forrygende kamp, og de gjorde det rigtig svært for os over hele linjen, siger Thorbjørn Bergerud, som tidligere har spillet for TTH Holstebro.

- Da vi kunne se, at vi ville tabe, havde vi ikke mere at spille for, og så bliver det en stor sejr til Danmark. Så vi erkender, at Danmark er verdensmestre. De har været helt suveræne gennem hele slutrunden, siger Bjarte Myrholt, der til daglig spiller for Skjern Håndbold.

00:22

Bjarte Myrholt måtte ovenpå finalen erkende, at Danmark spillede bedre.

Luk video
00:34

Thorbjørn Bergerud mener, at danskerne gjorde det svært for nordmændene at få et ben til jorden.

Luk video