Nordeuropas største landsbrugsmesse udsættes

Corona-situationen betyder, at landbrugsmessen Agromek, som er Nordeuropas største af sin slags, udsættes.

Næste års Agromek skulle have fundet sted i MCH Messecenter Herning den 19.-22. januar 2021.

Men ledelsen har besluttet, at messen udsættes på ubestemt tid, fortæller de i en pressemeddelelse.

- Corona-situationen og de mange usikkerheder betyder, at vi som ansvarlig messearrangør nu udsætter Agromek, lyder det fra Sten Andersen, der er formand for Agromek. 

Gennem mere end 40 år har Agromek samlet agroindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere – og ligesom de forrige år skulle næste udgave i 2021 have været afholdt i MCH Messecenter Herning.

Det er forlængelsen af de skærpede restriktioner, der er grunden til, at Agromek vælger at udsætte messen.

Beslutningen er truffet efter mange overvejelser og har været undervejs i et stykke tid.

- At udsætte Agromek involverer rigtig mange interessenter – blandt andre messens samarbejdspartnere, de mange udstillere og en lang række faglige aktiviteter. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med opbakning fra messekomité, samarbejdspartnere og de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, siger Sten Andersen.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, mener, at beslutningen er ærgerlig, men forståelig, men han er positivt indstillet i forhold til fremtidsudsigterne for Agromek.

- Agromek er særdeles vigtig for dansk landbrug og for de mange interessenter i og omkring branchen både nationalt og internationalt. Den tradition og værdi har vi sammen en forpligtelse til at værne om, og vi skal i fællesskab arbejde for igen at kunne mødes i sundhedsforsvarlige rammer til gavn for handel, netværk og den fortsatte udvikling af landbruget, lyder det fra Martin Merrild i pressemeddelelsen. 

Arbejdet med at finde de nye datoer for Agromek er allerede i gang.

I 2018 havde Agromek 40.214 besøgende fra 51 lande, og der var 540 udstillere på messen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.