Nøddesbo overvejer fremtiden: Familieafsavn fylder mere

Jesper Nøddesbo skal efter VM både overveje landsholdsfremtiden, men også tage en beslutning om klubkarrieren.

Med sine 36 år er stregspilleren Jesper Nøddesbo den ældste spiller i den landsholdstrup, som Gudmundur Gudmundsson i denne uge har samlet til kampene i EM-kvalifikationsturneringen.

Om godt to måneder deltager Nøddesbo i nok en slutrunde - VM i Frankrig - men om det bliver hans sidste, ved han ikke.

- Jeg tager en slutrunde ad gangen, lyder Nøddesbos mantra.

Fysisk føler Barcelona-spilleren ingen problemer. Det er mere familietilværelsen, han tager med i ligningen.

- Nu er jeg i den situation, at jeg ikke altid spiller så meget i min klub, så jeg får lidt luft både til hovedet og kroppen, så jeg føler mig rimelig frisk.

- Men slutrunderne er blevet sværere og sværere. Jeg har en forstående kone, men det er svært at være længe væk, når der går nogen derhjemme.

- Børnene har det jo fint nok, men det er dem, jeg savner og føler, jeg giver afkald på, forklarer Nøddesbo.

Han har siden 2007 spillet i Barcelona, som for nylig rundede klubbens ligasejr nummer 100 på stribe i den spanske liga. Netop det, at ligaen ikke er så hård som eksempelvis Bundesligaen, kan også blive karriereforlængende.

- Det håber jeg da på. Uden at tale ligaen for meget ned, så er der bare forskel på fysikken i Bundesligaen og den spanske liga, lyder Nøddesbos vurdering.

Han har kontrakt med klubben frem til sommeren 2018, men et skifte efter denne sæson kan meget vel blive aktuelt. Især HC Midtjylland har været inde i billedet som hans kommende og måske sidste klub.

- Det er uvist, om det bliver min sidste sæson i Barcelona. Meget skal falde på plads, for det bliver Midtjylland. Jeg er åben for alt. Men der er da en vis sandsynlighed for, at vi ender i Danmark på et tidspunkt.

- Det er jo nok min sidste kontrakt, så der skal mange ting med i overvejelserne, siger Nøddesbo.

I første omgang gælder det EM-kvalifikationskampen ude mod Letland søndag. Den begynder klokken 17.15.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.