Nøddesbo kåret som årets forbillede: - Jeg gik ind i sagen, fordi jeg selv har børn

Han blev Årets Forbillede ved Sport 2018 awardshowet for sin støtte til et børnehospice.

Han plejer at vinde priser for sine sportslige præstationer. Men for Jesper Nøddesbo var 2018 fyldt med meget andet end håndbold. Han har nemlig stået i spidsen for en indsamling til Danmarks eneste børnehospice, og lørdag modtog han prisen som Årets Forbillede ved awardshowet Sport 2018 i Herning.

quoteJeg er bare glad for anerkendelsen af, at der også er andre, der har synes, at den her indsamling har givet mening.

Jesper Nøddesbo

Projektet var et, han ved en tilfældighed stødte på, men som han ikke kunne slippe igen.

- Jeg er far, og da jeg fik den her sag foran mig, var det der ramte mig allerhårdest, at jeg ikke vidste, at Lukashuset eksisterede, siger Jesper Nøddesbo og fortsætter.

- Jeg er bare glad for anerkendelsen af, at der også er andre, der synes, at den her indsamling har givet mening, siger han.

Nøddesbos indsamling slog for alvor igennem, da han, sammen med sin håndboldklub BSV, arrangerede en træningskamp med storklubben Paris Saint-Germain.
Nøddesbos indsamling slog for alvor igennem, da han, sammen med sin håndboldklub BSV, arrangerede en træningskamp med storklubben Paris Saint-Germain.
Foto: Foto. Kids Aid

I 2018 startede håndboldspiller Jesper Nøddesbo en indsamling til fordel for landets eneste børnehospice, Lukashuset i Hellerup. Indsamlingen indbragte 1,3 millioner kroner.

- Jeg fandt ud af, at de ikke var fuldt statsstøttede, så de manglede faktisk penge til selve driften. Det var for mig uforståeligt, og derfor gav det mening for mig at bakke op om den her sag, så Lukashuset kan få lov til at gøre det, de er allerbedst til, nemlig at tage sig af børn og unge med livstruende sygdomme og deres familier. Og de kan tage sig af dem på en måde, så der måske kan blive skabt en lille smule ro i det her kaos, siger han.

Det kan sammenlignes med en sportslig præstation

Selvom det ikke var en sportslig pris, den høje Bjerringbro-Silkeborg spiller vandt lørdag, så mener han alligevel, at prisen sagtens kan sammenlignes med en sportslig præstation.

- Man kan godt sammenligne det lidt med noget sportsligt, for det her er også en holdpræstation, og derfor er det mærkeligt for mig at modtage prisen som enkelt individ. Jeg ville gerne dele den med alle dem som har været med omkring indsamlingen til Lukashuset, for det er jo ikke noget, jeg har stået alene med, siger Jesper Nøddesbo.

quoteMan kan godt sammenligne det lidt med noget sportsligt, for det her er også en holdpræstation.

Jesper Nøddesbo

Hvordan er det at vinde for noget andet end det sportslige?

- Det kunne da være fint, hvis folk kunne blive inspireret af det her. Jeg blev ramt af den her sag, og det gav mening for mig, siger han.

Nøddesbos indsamling slog for alvor igennem, da han, sammen med sin håndboldklub BSV, arrangerede en træningskamp med storklubben Paris Saint-Germain.
400 silkeborgensere fik her mulighed for at købe en billet, der inkluderer spisning, fest i telt efter kampen og mad og drikke. Overskuddet fra kampen røg i puljen til Nøddesbos indsamling til Lukashuset.

Med prisen, der uddeles af Tryg Forsikring, følger 75.000 kroner.