Niels’ bil brød i brand på motorvejen: Nu står han frem med vigtigt budskab

Niels Bach gennemlevede nogle dramatiske minutter, da hans bil brød i brand. Nu vil han dele et vigtigt budskab og takke for hjælp i nødens stund.

0:15

Det var 51-årige Niels Bach fra Bryrup syd for Silkeborg, der var fører af den bil, der fredag eftermiddag midt i myldretiden brød i brand på motorvejen ved Herning.

Niels Bach fortæller til TV MIDTVEST, at hændelsen ikke til at begynde med var dramatisk, men han erkender, at han siden blev rystet, da han så sin bil bryde i brand.

- Bilen mistede egentlig bare trækkraft under kørslen, men jeg kunne nemt få den ind i nødsporet og standse den. Jeg forsøgte at få bilen startet igen, men det ville den ikke. Og pludselig så jeg, at der begyndte at stige røg op fra motorrummet, fortæller Niels Bach.

Han forlod derfor køretøjet med sine vigtigste ejendele og ringede til alarmcentralen. På få minutter udviklede røgen sig til regulær brand, og bilen stod i flammer, da brandvæsnet ankom.

- Når jeg vælger at stå frem og fortælle om episoden, så skyldes det, at min bil er en BMW 320D fra december 2015. Så sent som i onsdags fik jeg via motorregistret besked om, at min model skal have udskiftet køleren på grund af en konstruktionsfejl, der blandt andet kan føre til brand. Jeg ved jo ikke, om det var det, der skete i dette tilfælde, men for alle tilfældes skyld vil jeg kraftigt opfordre andre ejere af den samme model til at få deres biler på værksted, siger Niels Bach, der efter eget udsagn har været rigtig glad for den velkørende bil, som han har haft i et års tid.

Og så har han også en anden og hjertevarm grund til at stå frem.

- Da jeg stod der og var rystet over at se min bil i flammer, var der et par, som stoppede og tilbød mig hjælp. De kørte mig sågar ind til stationen i Herning, så jeg kunne komme hjem. Det varmede virkelig at få den hjælp i sådan en situation, så det vil jeg bare takke dem for, siger Niels Bach.