Netbutik afslørede svindlere forgæves

Netbutikken GoShopping.dk opklarede selv svindel for tusindvis af kroner og afleverede beviserne til politiet. Nu er sagerne henlagt.

01:45

To forsendelser med gps-sporingsenheder ledte netbutikken GoShopping til nogle af de svindlere, der ifølge butikken har kostet dem op mod en halv million kroner. 

Svindlerne brugte stjålne kreditkort-oplysninger til at købe kostbare varer på nettet, men hvad de ikke viste var, at netbutikken havde hyret et privat sikkerhedsfirma til at følge pakkerne. 

Præcisering

Direktøren for netbutikken GoShopping i Herning beklagede sig i torsdags i et indslag i TV MIDTVEST over, at politiet har henlagt en sag om it-svindel mod firmaet, selv om virksomheden selv bidrog til efterforskningen med billeder af gerningsmændene, registreringsnumre på deres biler og gps-koordinater på pakkens endemål i Litauen. TV MIDTVEST forsømte at præcisere, at kritikken ikke rettede sig mod Midt- og Vestjyllands Politi, der i indslaget blot udtalte sig i generelle vendinger om efterforskning af it-kriminalitet. Den konkrete sag har været behandlet af en anden politikreds.   

- Vi håbede og troede på, at vi kunne hjælpe politiet, siger Kasper Witt, der er direktør for GoShopping.dk.

Men selv med billeder af gerningsmændene, registreringsnumre på deres biler og gps-koordinator på pakkens præcise placering, har politiet henlagt sagen. 

- Ved pakken kan vi ikke klarlægge, hvem gerningsmanden er, og de elektroniske spor har heller ikke givet noget, siger Jørgen Lauritsen, der er politikommissær ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Direktøren for GoShopping er ikke tilfreds med politiets indsats for at opklare svindlen. 

- Forbryderne bag kan gøre det her uden nogen form for risiko, siger Kasper Witt.

Det er blandt andet tyveri af kaffemaskiner til værdier over 10.000 kroner, som koster netbutikken dyrt. 

03:26

En netbutik i Herning har mistet hundredetusindvis af kroner til kreditkortsvindlere

Luk video