Navnestrid: Minister skal svare

Vejdirektoratet lagde tirsdag op til, at Herningmotorvejen skal ændre navn til Silkeborgmotorvejen. Nu skal ministeren tage stilling til navnet.

Det er egentlig en ganske lille detalje, men alligevel får den stor opmærksomhed fra landsdelens politikere. Vejdirektoratet foreslår i et høringsbrev til flere midt- og vestjyske kommuner, at Herningmotorvejen fremover skal kaldes Silkeborgmotorvejen. Helt imod praksis på området, mener Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær.

- Det undrer mig meget, at Vejdirektoratet nu lægger op til, at motorvejen skal skifte navn, for det strider imod den måde, de selv på deres hjemmeside skriver, at man normalt navngiver motorveje på, skriver Dennis Flydtkjær i en mail til TV MIDTVEST.

Han vil nu have transportminister Pia Olsen Dyhr til at begrunde vejdirektoratets anbefaling. Samtidig skal ministeren svare på, om det er korrekt, at motorveje som regel navngives efter de byer, motorvejene ender i, og om motorvejen mellem Århus og Herning i så fald ikke naturligt bør kaldes Herningmotorvejen.

- Der er en klar tradition for, at motorveje navngives ved at vælge endepunktet i retningen væk fra 'det store motorvejs-H' net. Det gælder eksempelvis Svendborgmotorvejen, Sønderborgmotorvejen, Esbjergmotorvejen og Hirtshalsmotorvejen, skriver Dennis Flydtkjær.

Vejdirektoratet foreslår desuden, at motorvejen mellem Vejle og Herning-Holstebro skal hedde Vestjyske Motorvej, og at motorvejene syd og vest om Herning får navnet Messemotorvejen.