Nat for politistationer

Så er det slut med døgnåbne politistationer i Herning, Viborg, Holstebro og Silkeborg. Det er forligspartierne på Christiansborg blevet enige om.

Efter flere års forhandlinger er det nu blevet besluttet at lukke politistationerne i Viborg, Herning, Silkeborg og Holstebro.

Det er et længe næret ønske fra ledelse i Midt- og Vestjyllands Politi, der nu bliver til virkelighed. Beslutningen blev vedtaget blandt forligsparterne på Christiansborg onsdag.

Med lukningen kan der spares 15 årsværk. Politidirektør Jens Kaasgaard bekræfter over TV/MIDT-VEST, at det ikke er meningen stillingerne skal nedlægges permanent. I stedet skal de omflyttes til patrulje og efterforskning.

I fremtiden vil borgere, der henvender sig på de lokale politistationer om natten, formentlig blive svaret via en slags videotelefon, der har forbindelse til vagtcentralen.

- Vores erfaring er, at der kommer faktisk ingen, for hvis der sker noget alvorligt i aften/nattetimerne, jamen, så ringer alle folk jo også til os. Der er jo ingen der kommer til os og siger noget med spritkørsel eller vold eller noget. De ringer jo alle, siger politidirketør Jens Kaasgaard, Midt- og Vestjyllands Politi.

Det er op til politidirektøren at beslutte, hvornår stationerne skal lukke om natten.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.