Nægter grov køllevold

To unge mænd på hhv. 16 og 17 år star mandag tiltalt for grov køllevold mod en 19-årig mand ved en byfest i Spjald i juni måned. Begge nægter sig skyldige.

I dag tager retten i Herning hul på sagen mod to tiltalte gerningsmænd på henholdsvis 16 og 17 år, der står tiltalt for at overfalde en 19-årig mand med en kølle efter indbyrdes provokationer ved en byfest i Spjald i begyndelsen af juni.

Det 19-årige offer var i lang tid i koma og i livsfare, men slap fra overfaldet med livet i behold.

Anklager forlanger hård straf

Anklageren i sagen nedlagde efter den afsluttende procedure påstand om en fængselsstraf til den 16-årige på halvandet til to års fængsel. Den 16-årige var med under overfaldet, og havde en jernstang med, men slog ikke den 19-årige under overfaldet. Den 17-årige, som slog, skal mentalundersøges før anklager, Claus Benner, vil tage stilling til hvilken straf, anklagemyndigheden mener, han skal have. 

Nægter grov vold

I retten har de to tiltalte nægtet sig skyldige i den grove vold. Den ene tiltalte har forklaret, at offeret tidligere på aftenen havde nikket ham en skalle i baghovedet. Han forklarede også, at han kun ville slå offeret på armen med det hjemmelavede boldtræ. Men fordi offeret pludselig dukkede sig, ramte han et andet sted. 

Den tiltalte forklarede i vidnestolen, at han blev både chokeret og ked af det, da han efterfølgende hørte, hvor alvorligt det stod til med det 19-årige offer.

Strid om hændelsesforløbet

Forud for voldsepisoden var i følge flere forklaringer gået en række provokationer imellem to gruperinger af unge mennesker. Flere vidner fra offerets gruppe fortæller, at den 17-årige tiltalte stod af scooteren og sagde: hvem skal have det første slag? Vidnerne forklarer også, at offeret stod helt stille da han blev slået, og at han altså ikke bukkede sig, som den tiltalte har forklaret.

Offeret selv belv også afhørt i retten. Her forklarede den 19-årige, at han stort set intet kan huske fra den aften. Han husker heller ikke, at han blev slået.

Ifælge ham selv døjer han i dag med hovedpine, har tendens til at stamme, at han hurtigt bliver træt, og at han sommetider bliver følelsesløs i den ene arm. 

Den hårde voldsparagraf

I følge anklageren har de to gjort sig skyldige i grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. Kommer straffelovens §246, der også bliver kaldt den hårde voldsparagraf, i brug, er strafferammen helt op til ti års fængsel.

Der ventes afgørelse af skyldsspørgsmålet i løbet af mandag. Vi opdaterer løbende fra sagen her.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.