Naboer kæmpede med naturbrand

Et helt nabolag kæmpede selv mod flammerne i en naturbrand ved Vinderup, indtil brandvæsnet nåede frem.

Søndag eftermiddag opdagede lokale fra Vinderup-egnen pludselig røg fra en mark. Hurtigt gik det op for hele nabolaget på Hvidemosevej, at en naturbrand spredte sig på et stort og tørt markområde.

Før brandvæsnet nåede frem, tog de affære og forsøgte selv at slukke branden.

- En kvik landmand kørte rundt med en såmaskine og en harve og begyndte at lave brandbælter, mens det stadigvæk brændte. Han kørte simpelthen igennem med sin traktor, og det er jo utroligt kvikt tænkt, siger Knud Skov, der bor tæt på området, hvor naturbranden hærgede.

Selv brækkede Knud Skov en gren af et stort fyrtræ og forsøgte at slå ilden ud.

- Min kammerat og jeg var enige om, at ilden ikke måtte komme i mosen. Som i en bedre tegnefilm forsøgte jeg at stå og daske ilden ud, men det var total omsonst, så jeg gav op. Jeg kunne ikke få luft, og jeg kunne mærke, at mine hår begyndte at krølle på armene, fortæller Knud Skov.

- Jeg blev ked af det og meget bange. Jeg vil ikke garantere, at jeg ikke vrælte, da brandvæsnet kom herud, siger Knud Skov.

Efter et par timers slukningsarbejde fra fem brandbiler og i alt 20 brandfolk lykkedes det at slukke den store markbrand.

De næste par dage går naboerne på skift ned til de udbrændte marker en gang hver anden time for at holde øje med, at ilden ikke blusser op igen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.