Nabo-kvinde blokerede tyv med bil

En 49-årig kvinde fra Engesvang reagerede resolut, da en tyv var brudt ind hos naboen. Hun parkerede nemlig sin bil foran tyvens flugtbil.

Tirsdag aften brød en 42-årig mand ind i en villa på Viborgvej i Engesvang. Men han blev opdaget af nabokonen, der reagerede hurtigt. Hun ringede til politiet og kørte derefter sin bil og over til naboen og parkerede den foran tyvens Golf.

- Jeg var ikke bange. Her på gaden har vi aftalt, at vi skal hjælpe hinanden, så det gjorde jeg, fortæller Majbrit Jensen.

Døren til tyvens bil stod åben, og Majbrit Jensen overvejede at gå ind i bilen og tage nøglerne - men ifølge hende selv, så stoppede hendes mod her.

Ros fra politiet

Kristian Larsen, der er vicepolitikommissær hos politiet i Herning, roser Majbrit Jensens indsats

- Folk spørger ofte, hvad de skal gøre, når de opdager en tyv. Og her reagerer hun helt rigtigt - hun gør en forskel uden at udsætte sig selv for fare. Jeg vil gerne rose hende, siger Kristian Larsen.

Trods blokeringen af tyvens bil, slap han væk ved at køre ind i Majbrit Jensens bil. Hun havde dog registreret bilens nummerplade, og den 42-årige tyv blev senere på aftenen anholdt i Vejle. Han blev tidligere i dag varetægtsfængslet indtil den 15. marts.

Majbrit Jensen har snakket med sin nabo, og hun fortæller, at han er rigtig glad for hendes indgriben.