Murertalent træner til VM i Brasilien

Jens Peter Vestergaard er ikke engang færdigudlært. Alligevel er han så dygtig til at mure, at han om lidt skal til VM i skills i Brasilien.

Jens Peter Vestergaard er vant til konkurrencer. Senest var han til DM, hvor han vandt og kvalificerede sig til Worldskills i Brasilien. Her skal tre mure mures på tid - 22 timer har han til at bygge dem alle.Han mangler et år af sin uddannelse på Herningsholm i Herning, og han bruger lige nu al sin tid på at træne.

- Jeg skulle egentlig have været ude ved min mester lige nu, men det må altså lige vente lidt, siger Jens Peter Vestergaard.

Den største udfordring lige nu er, hvordan murstenene og mørtlen er i Brasilien. Derfor har Jens Peter Vestergaard nøje studeret, hvordan de to typer ser ud, og han har fundet frem til nogle tyske varianter, som efter sigende skulle minde meget om de brasilianske.

- Jeg tror, det bliver en kæmpe fordel, når jeg står dernede, at jeg har prøvet at makke med det før, siger Jens Peter Vestergaard.

Og ambitionsniveauet hos den unge murer er tårnhøjt.

- Jeg er ikke så meget til at gå på kompromis - det skal bare være i orden. Sådan er det altid. Lige meget hvad jeg laver, så vil jeg hellere lige bruge en halv time ekstra, så det bare står knivskarpt, siger Jens Peter Vestergaard.

Han holder først ferie efter konkurrencen - en konkurrence, hvor mureren skal mure mod 29 andre talenter.

Her kan du se hele indslaget om det unge murertalent:

Jens Peter Vestergaard er udvalgt til World Skills


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.