Mulig eksplosion: Brandvæsenet holder 200 meters sikkerhedsafstand på landejendom

En brand opstået efter svejsearbejde har opvarmet en gasflaske, der nu er i risiko for at eksplodere.

Opdatering klokken 15.27

Gasflasken, der tidligere var i fare for at eksplodere, er nu afkølet og under kontrol. Landejendommen er ikke længere evakueret.

  Brand & Redning MidtVest arbejder lige nu på en landejendom på Skåphusvej nær Sunds, fordi der er risiko for, at en gasflaske eksploderer.

  Det fortæller Peter Kristensen, der er vagthavende indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

  - Der er gået ild i en gasflaske på en landejendom. Det er ikke godt. Det betyder, at vi har været nødt til at evakuere ejendommen og landbruget, hvor der er flere ansatte, siger han.

  Situationen er sket, fordi der udbrød brand omkring gasflasken i forbindelse med noget svejsearbejde.

  På grund af risikoen for eksplosion holder brandvæsenet en sikkerhedsafstand på 200 meter, men det gør arbejdet med at få nedkølet gasflasken svært.

  - Vi går med livrem og seler. Det er risikabelt, for på den ene side skal vi have folk frem for at køle den ned, men på den anden side skal de ikke være i nærheden, hvis den springer i luften. Det er noget rigtig træls noget, siger Peter Kristensen.

  Kan tage lang tid

  Brandfolkene arbejder nu hårdt for at få nedkølet gasflasken og dermed minimere risikoen for en eksplosion.

  Men det er en proces, der tager lang tid.

  - Vi tager vores forholdsregler og håndterer det. Det er en langsommelig proces, for sådan en trygflaske skal køle i forholdsvis lang tid. Men vi har snakket med nogle fra en brancheforening, siger Peter Kristensen.

  Nedkølingsarbejdet foregår i steps, fortæller indsatslederen.

  Først skal gasflasken nedkøles i en time, og derefter skal den observeres i en time for at se, hvordan temperaturen udvikler sig.

  Når gasflasken er nedkølet tilstrækkeligt, skal den ligge i en havn, sø eller å i minimum et døgn for at sikre, at der ikke sker en temperaturstigning.


  Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.