Motorvej til tiden: Sensationelt mosefund var en aprilsnar

Flere vrede bilister støttede "Tom Jensens" protest mod forsinkelsen af motorvejsbyggeriet - en nyhed der slap ud den 1. april.

Mange af jer har nok regnet det ud... men vi har en tilståelse :-)

I anledning af den 1. april lod vi helt undtagelsesvist fantasien løbe af med os.

Vi fortalte lørdag historien om et arkæologisk fund i en mose i Tvis ved Holstebro. Et 2000 år gammelt kvindelig, som blev fundet i forbindelse med byggeriet af motorvejen mellem Herning og Holstebro.

-  Det er sammenligneligt med guldhornene, lød det begejstret fra arkæolog Søren Brøgger.

Fundet var så sensationelt, at det krævede yderligere udgravninger, og derfor ville byggeriet af motorvejen blive sat på pause i mindst et år.

En fantastisk historie hvis det ikke lige havde været for den lille detalje, at der var tale om en aprilsnar.

Det 2000 år gamle lig fra Tvis var i virkeligheden Haraldskærkvinden, som kan studeres på VejleMuseerne.

Og den vrede pendler Tom Jensen er i virkeligheden slet ikke vred og hedder i øvrigt heller ikke Tom Jensen. Det var en af kollegerne, der skulle forestille at tage initiativ til en underskriftsindsamling mod forsinkelsen.

Vi henviste i indslaget til en hjemmeside, hvor man kunne støtte "Tom Jensens" protest. Indtil videre er der 24, der har skrevet under. 

- Jeg underskriver fordi infrastrukturen mellem Herning og Holstebro, er meget meget dårlig og forbedringen skal ikke stoppes pga. en 2000 år gammel kvinde, står der blandt andet.

Hvis det kan være en trøst for de af jer, der troede på spøgen, kan vi oplyse, at der også var andre medier - vi nævner ingen navne :-) - der kontaktede redaktionen for at høre nærmere om det sensationelle fund.

Og så skulle vi i øvrigt hilse fra Holstebro Museum, der bidrog til spøgen, og fortælle, at museet har overholdt alle tidsplaner i forbindelse med de arkæologiske undersøgelser ved motorvejen.

 

Se eller gense vores aprilsnar her.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Trafik.