Motionscyklister spyttede og gav vanvidsbilist fingeren – så blev den ene kørt ned

Bilisten fik konfiskeret sin varevogn for bevidst at køre cyklisten ned. Nu er begge parter sigtet i sagen.

Stemningen var ophedet, da en motionscyklist og en bilist begge blev sigtet efter at have været i karambolage på Kristi himmelfartsdag. 

Det begyndte ellers tilforladeligt, da to motionscyklister på 52 og 55 år kom kørende ad Mindelundvej ved Arnborg syd for Herning.

Her blev de overhalet af en varebil, som, de mente, kørte alt for hurtigt. Derfor gestikulerede de til bilisten og rakte fuck ad ham. Derefter reagerede den 46-årige bilist med det samme.

- Bilisten kørte ind foran de to motionscyklister og blokerede vejen. Han steg ud af bilen og kom at skændes med to ryttere. I skænderiet spyttede den 52-årig cyklist efter bilisten, fortæller Bent Smedegaard fra Lokalpolitiet i Herning.

Det ville bilisten ikke finde sig i, så da cyklisterne prøvede at køre fra stedet satte han sig hurtigt ind i sin bil.

- Da rytterne begyndte at cykle, fulgte bilisten hurtigt efter og kørte ind i den 52-årige cyklist. Den 46-årig kørte derefter fra stedet, siger Bent Smedegaard.

Begge parter er sigtet

Kun en time senere fik politiet fat i bilisten, hvor de sigtede ham for overtrædelse af straffelovens paragraf 252 for bevidst at køre den ene cyklist ned. Samtidig fik bilisten også beslaglagt sit køretøj.

- Vi beslaglagde bilen, fordi handlingen opfylder kriterierne for den nye lov om vanvidskørsel. Han kørte forsætligt ind i et andet menneske, og det takserede vi som vanvidskørsel, siger Bent Smedegaard.

Bilisten har protesteret mod beslaglæggelsen, og derfor kommer sagen nu for retten. 

Den 52-årige motionscyklist slap også for skader ved påkørslen. Bent Smedegaard oplyser, at bilen ikke nåede særlig høj fart, og derfor kunne rytteren selv cykle fra stedet uden problemer. 

- Man skal ikke køre ind i nogen. Heller ikke selvom det er med lav fart. Det var en forsætlig handling, og derfor sigtede vi ham, fortæller politimanden fra Herning.

Selvom cyklisten slap uden skrammer, så slap han ikke uden en sigtelse. Politiet har nemlig også sigtet den 52-årig rytter for vold, fordi han spyttede på bilisten.