Moses Hansen smidt ud af sin egen kirke efter utroskab

Moses Hansen er på grund af utroskab blevet smidt ud af den kirke, han selv startede for otte år siden

Moses Hansen

Den kendte prædikant Moses Hansen, der tidligere har boet i Herning, er blevet smidt ud af det kristne fællesskab 'Pottemagerens Hus', der har til huse i Holsted ved Vejen.

Årsagen er, at han har været sin kone utro. Det skriver Moses Hansen selv i et opslag på husets Facebookside.

- Jeg har været min kone utro, hvilket jeg angrer og hader mig selv for. Jeg har omvendt mig og bedt om tilgivelse og vil fremover stå til regnskab for en gruppe modne mennesker, der har indsigt i mit liv, skriver han.

Grundlagde kirken i 2009

Det var ellers Moses Hansen selv, der for otte år siden grundlage 'Pottemagerens Hus', og han har siden været leder af stedet. Men allerede dagen efter afsløringen af utroskabet besluttede bestyrelsen, at han ikke længere skulle have noget med stedet at gøre.

- Vi er meget, meget kede af hele situationen. Da vi fik kendskab til omstændighederne, var vi nødt til at fritstille Moses. Det er meget tragisk for hele familien og alle, der bliver berørt af det, men som leder og prædikant er det en uværdig livsførelse at gå i seng med en anden kvinde, siger Georg Berthelsen, der er medlem af bestyrelsen i 'Pottemagerens Hus', til bt.dk

Korstog mod pornoindustrien

Moses Hansen blev især kendt, da han i påsken 1998 stod med sit kors foran en sexmesse i Herning Kongrescenter og demonstrerede. Det blev også til flere sammenstød med arrangøren af messen Kenneth Strandby.

Derudover har han flere gange skabt opmærksomhed omkring sig selv, når han har været på korsvanding. For eksempel måtte han have massiv politibeskyttelse, da han i 2002 gik gennem Nørrebro for at demonstrere mod Islam.

Gense Moses Hansens demonstration foran sexmessen i Herning i 1998:

1:52