Morten har arrangeret Danmarks første Italo-fest

Herning er i denne weekend vært for en fest, hvor den gamle danse-musikgenre Italo Disco bliver genoplivet.

I denne weekend bliver Danmarks første Italo-fest afholdt i Herning. Danske Morten Kimman er arrangør, og han er ovenud begejstret for, at dansemusikken fra 80´erne i denne weekend får sin genopstandelse.

quoteFor mig er det en kæmpe mulighed at skabe sådan et arrangement her og få nogle af de musikere på scenen, som var mine idoler for 35 år siden.

Morten Kimman, Arrangør

- Jeg skal passe på med at sige en livsstil, men det er en passion for en speciel musikstil, som er total unik. Der er en aura over det, som er specielt, fortæller Morten Kimman.

Italo disco er en musikgenre, som opstod tilbage i 80´erne. Genren var en undergenre til dance-musikken og blev primært udbredt i Tyskland, Spanien og Italien. 

- Der er noget specielt ved genren. Den måde, de synger på med speciel italiensk accent, gør, at det kan være lidt cheesy men omvendt er det et varermærke for musikken i dag. Det er en musik, som i den grad ikke er gået i graven, fortæller Morten Kimman.

Vince Lancini hittede sammen med gruppen Scotch blandt andet tilbage i 1984 med sangen ´Disco Band´.
Vince Lancini hittede sammen med gruppen Scotch blandt andet tilbage i 1984 med sangen ´Disco Band´.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Italienske Vince Lancini var i 80´erne en del af gruppen Scotch. Gruppen hittede blandt andet med nummeret Disco Band, og i weekenden er gruppen hovednavn ved festen i Herning.

- For mig er det en kæmpe mulighed at skabe sådan et arrangement her og få nogle af de musikere på scenen, som var mine idoler for 35 år siden. For mig er det ultra stort, fortæller Morten Kimman.

Morten Kimman er bestemt ikke den eneste, der er begejstret for 80´ernes dansemusik. Folk er i denne weekend rejst til Herning fra blandt andet England, Mexico, Spanien og Holland for at høre deres musikalske idoler live.  

- Det er bare helt utroligt, at vi efter så lang tid kan komme og se ham, der lavede sangen. Han spiller stadig god musik, fortæller John Davis, der er Italo-fan fra England.