Mørkøv til gadeløb i Herning

Tour de France-debutanten Michael Mørkøv vil forsøge at genvinde Handelsbanken Gadeløbet i Herning.

Der bliver fint besøg fra Ørnen fra Herning, Bjarne Riis' hold, Team Saxo Bank-Tinkoff Bank på fredag, når Handelsbanken Gadeløbet cykles af stablen. Det er Michael Mørkøv, der stiller til start i løbet. Et løb han vandt tilbage i 2010.

 - Jeg er glad for endnu en gang at være til start i Hernings store og flotte gadeløb. Jeg er ikke sikker på, at jeg til danske gadeløb nogensinde har set flere tilskuere end ved de seneste to års gadeløb i Herning, siger Michael Mørkøv i en pressemeddelelse fra arrangøren.

Stolthed over at byde velkommen

Hos arrangøren er de glade og stolte over at kunne byde velkommen til en af de mest synlige ryttere i årets Tour de France. Michael Mørkøv kørte flere dage i den prikkede bjergtrøje, og var en af de ryttere, der kørte flest kilometer i udbrud i den franske rundtur.

 - Michael Mørkøv er som ryttertype helt sikkert en af de bedste i landet til at køre gadeløb, idet han både har teknikken og hurtigheden til denne form for cykelløb, siger Frank Hyldgaard, der er arrangementsansvarlig ved gadeløbet.

Håber på sejr

Som ægte sportsmand går Michael Mørkøv naturligvis efter at vinde det traditionsrige Herningløb. Formen skulle i hvert fald være i top efter Tour de France og det i gangværende OL.

 - Jeg har tidligere gjort det godt i løbet, og jeg forventer også at gøre det godt i år. Formen er helt sikkert i top i forlængelse af min deltagelse ved OL i London, men hvorvidt det rækker til at vinde må tiden vise, spår Michael Mørkøv.

Handelsbanken Gadeløbet bliver kørt for 34. gang over en strækning på 65 kilometer med start og mål på torvet fredag den 10. august.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.