Mordmistænkt får ikke mere

Jan Lindholt Mikkelsen får ikke forhøjet erstatningen for at have siddet uberettiget fængslet. Det har Rigsadvokaten nu afgjort.

Dermed kan den tidligere mistænkte for mordet på Maria Møller Christensen nytårsnat i Herning ikke se frem til mere end de 36.000 kroner, han har fået for at sidde fængslet uberettiget i 18 døgn.

Jan Lindholt Mikkelsen nægtede sig skyldig, men oplevede at hans navn kom frem i flere medier.

Får ikke mere end normalt

Rigsadvokaten ser ingen grund til at give mere erstatning end normalt. Jan Lindholt Mikkelsen har fået erstatning efter taksten, og har fået 100 procent oveni, fordi det var en sigtelse for en alvorlig forbrydelse.

Rigsadvokaten skriver, at han har "stor forståelse for" at Mikkelsen "må have oplevet det som særligt belastende at være frihedsberøvet i den pågældende sag", men i afgørelsen lyder det at: "Det var ikke Politiet eller anklage-myndighedens ansvar, at hans navn blev eksponeret voldsomt i medierne".

Magter ikke mere

Mens Venstre-politiker Kim Andersen kræver et tjek af erstatninger til uskyldige, så magter sagens hovedperson ikke mere.

- Det er slut nu. Jeg magter ikke mere. Forhåbentlig kan min sag skabe debat, så andre i samme situation får en bedre behandling, siger Jan Lindholt Mikkelsen i dag til Ritzau.

Se udsendelsen om Jan Lindholt Mikkelsens oplevelser her

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.