Mor og datter har skabt tekstilsucces sammen – sælger godt på Instagram

​​​​​​​De er mor og datter, de fniser som to skolepiger, og så har de sparket gang i en rigtig god forretning

Anja Brink Askov og Hanne Gedde har travlt, og der er ikke meget, som tyder på, at det stopper indenfor en nær fremtid.

De syr puder, puffer, sofaer og hynder efter mål. Alt imens stakken med bestillinger vokser og vokser.

- Det gik helt amok under Corona-nedlukningen, fortæller Anja Brink Askov.

Her fik folk ekstra fokus på deres hjem, og det er bare forsat henover sommeren.

Anja Brink Askov driver firmaet ABA design sammen med sin mor Hanne Gedde, der har arbejdet som syerske i 44 år. Da tekstilindustrien var på sit højeste, havde hun 128 ansatte på lønsystuen i Kibæk, hvor de syede 4.000 bukser om dagen.

Men så kom krisen i tekstilbranchen, hvor stort set al produktion flyttede til udlandet.

- Da var vi helt nede at bide i græsset, men vi kæmpede videre med forskellige trikotageopgaver, fortæller Hanne Gedde, der regnede med at drosle ned, da hun nærmede sig pensionsalderen.

Men sådan gik det ikke.

- Ja, så var det jo Anja fik den idé, og det har grebet sådan om sig, at vi snart ikke kan følge med, lyder det.

Sælger via instagram

De startede i det små med at sy nogle retro-puder af gamle pudebetræk. En dag var der en, der spurgte om de kunne sy en hynde efter specialmål, og så tog det fart – især med puffer og hynder til nybyggeri.

Lige nu er det helt store alkover, som ofte har mål der gør, at man ikke kan bruge en standardmadras, der giver nok at lave.

Når specialopgaverne er færdige, bliver der taget billeder til markedsføring på Instagram – og det virker. Hver dag laver Anja Brink Askov og Hanne Gedde desuden en række små stories til det sociale medie fra fabrikken, så ingen er i tvivl om at hynderne bliver produceret her.

- Vi har over 12.000 følgere nu, fortæller Anja Brink Askov, der er uddannet cand. merc i international virksomhedsudvikling.

- Det er helt klart vores vigtigste markedsføringskanal, men da der er mange der gerne vil se produkterne i virkeligheden, har vi netop åbnet et showroom i Silkeborg også.

- Anja står for at sælge. Det er hun god til forklarer mor Hanne, der så til gengæld styrer den gamle systue, hvor der igen er kommet liv og glade dag.

Hanne Gedde bliver lige straks 70 år, men selv om intentionerne er der, så er der vist ikke rigtig nogen af dem, der tror på, at hun kommer på pension foreløbig.

Du se hele indslaget om familieforetagendet her.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.