Mogens Jensen har isoleret sig efter møde med coronasmittet

Fem socialdemokratiske ministre har valgt at blive hjemme, indtil de får svar på en corona-test.

Mogens Jensen 1. maj tale
Foto: TV MIDTVEST

Opdateret kl. 13:47 med citat fra Mogens Jensen

Minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Mogens Jensen, er en af fem ministre i den socialdemokratiske regering, der har valgt at gå i hjemmekarantæne efter at have deltaget i et møde med en coronasmittet person.

Mogens Jensen, der er valgt i Herning, skriver selv på Twitter, at han har deltaget i et møde med en kollega, der er smittet med Covid-19 og derfor har valgt at gå i selvisolation.

- Jeg har ingen symptomer, men bliver nu testet, skriver han.

Over for TV MIDTVEST uddyber Mogens Jensen sin situation:

- Jeg har det godt og har ingen symptomer. Derfor kan jeg fint arbejde fra hjemmekontoret, og jeg kan afholde langt de fleste af mine møder online. Det er selvfølgelig en smule mere besværligt, men i den situation vi er i, er det bedre at være på den sikre side.

De andre ministre, der har valgt at blive hjemme, er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og miljøminister Lea Wermelin.

Hvem ministrene har holdt møde med, er ikke oplyst, men det socialdemokratiske folketingsmedlem Jeppe Bruus meddelte mandag, at han er testet positiv for coronavirus. Samtidig oplyste justitsminster Nick Hækkerup, at han har symptomer på Covid-19 og derfor er blevet testet.