Mødrehjælpen i Herning: Genbrugsbutik skal hjælpe udsatte børnefamilier

Lørdag rykkede Mødrehjælpen ind i en helt ny butik i Fonnesbechgade i Herning.

Der var gang i kasseapperatet allerede på åbningsdagen i Mødrehjælpens butik i Herning. Foto: Ragnhild Aleksandra Dam, TV MIDTVEST

Mødrehjælpen støtter og styrker gennem professionel rådgivning og frivillige aktiviteter udsatte børnefamilier og gravide. Og nu gør de det også i Herning.

Læs også Overskudsmad samlet ind: Socialt udsatte inviteres til julefrokost

Lørdag rykkede Mødrehjælpen ind i en helt ny butik i Fonnesbechgade i Herning. Butikken sælger genbrugstøj, legetøj og andre ting til børn, og overskuddet går til aktiviteter og netværksarbejde.

- Der er også socialt udsatte udfordringer i Herning, der er også børnefamilier her, der har brug for vores hjælp, fortalte direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen ved fejringen af åbningen af den nye butik i Herning.

Der er også socialt udsatte udfordringer i Herning, der er også børnefamilier her, der har brug for vores hjælp

Ninna Thomsen, direktør, Mødrehjælpen

Det er en gruppe af frivillige, der står bag den nye butik Herning midtby. I fugevis har de knoklet for at få alt klar til åbningsdagen. 

- For os alle er det en stor dag. Nu kan vi sætte et kryds ved Herning og sige, at nu er der også mulighed for lokal hjælp – både at man kan købe genbrugstøj, men også en mulighed for at sårbare familier i det her lokalområde faktisk kan få hjælp fra os, sagde Ninna Thomsen fra Mødre hjælpen.

Søger flere frivillige

Mødrehjælpen arbejder også politisk for at sikre en lovgivning, som forbedrer vilkårene for udsatte børnefamilier og gravide.

Læs også Her kan socialt udsatte komme gratis til tandlægen

Mødrehjælpens butik er drevet af Mødrehjælpens lokalforening Herning, der er en frivillig forening. Og her søger de lige nu flere frivillige kræfter til at drive blandt andet den nyåbnede butik.