Millioner venter forude

En plads i Europa Leagues 1/16-finaler vil give FC Midtjyllands yderligere indtægter på 10 millioner kroner.

FC Midtjylland kan score yderligere 10 millioner kroner, hvis den danske mesterklub spiller sig frem til 1/16-finalerne i Europa League.
    
Midtjyderne har allerede sikret sig indtægter på mellem 40 og 50 millioner kroner for at nå frem til gruppespillet, men pengeregnen fortsætter, hvis FCM-spillerne er med i turneringen til forårets knockout-kampe.
    
- Præmiepengene for at gå videre er ikke så store, men der vil vente en kassekamp på hjemmebane, så det vil nok give os 10 millioner kroner ekstra, siger sportsdirektør Claus Steinlein.
    
- Det vil også betyde meget for vores selvforståelse, hvis vi kan tage det næste skridt og spille med i Europa efter nytår.

To chancer

Allerede torsdag kan FCM avancere til knockout-fasen, hvis midtjyderne vinder udekampen mod polske Legia Warszawa. Samtidig skal Napoli tage point i udekampen mod Club Brugge.

Men vi tror på, at vi kan få en virksomhed i drift ved at spille i europæiske gruppespil tre gange inden 2020.

Går torsdagens ligning ikke op, så er der en ny chance om to uger i Herning, når Brugge kommer på besøg.
    
En plads i 1/16-finalerne vil udløse tre millioner kroner i bonuspenge fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), øgede tilskuerindtægter og en større andel af Uefas såkaldte "Market Pool" med penge genereret fra tv-rettigheder.
    
Pengene er sikkert tiltrængte i FCM. For blot to uger siden fremlagde klubben et regnskab med et gigantisk underskud på 64,7 millioner kroner for 2014/15-sæsonen, der på fodboldbanen endte med en DM-titel.
    
Selv om underskuddet lyder voldsomt, så forklarer Claus Steinlein, at det er en del af klubbens strategi under den engelske ejer Matthew Benham.

Forventer overskud

Allerede i det igangværende regnskabsår forventer FCM et overskud på fem millioner kroner.
    
- Da Benham kom ind i sommeren 2014, sagde han, at målet var at komme tre gange i et europæisk gruppespil inden 2020, og det skulle vi geares op til. Han ville gerne putte de penge i, der skulle til.
    
- Det betød, at regnskabet for 2014/15, hvor vi ikke var i et europæisk gruppespil, gav et underskud på 60 millioner kroner i runde tal.
    
- Men vi tror på, at vi kan få en virksomhed i drift ved at spille i europæiske gruppespil tre gange inden 2020.
    
- Vi forventer et overskud i det næste regnskab, og det er fuldstændig efter planen. Derfor ryster vi ikke på hånden, og det er den retning vores ejer og bestyrelsen har lagt, og det er den, vi følger, fortæller sportsdirektøren.
    
Få dage efter præsentationen af det store underskud på små 65 millioner kroner brugte FCM en stor sum penge på at købe den tjekkiske offensivspiller Vaclav Kadlec i Eintracht Frankfurt.
    
Flere medier har nævnt en pris på 12 millioner kroner for tjekken, der tiltræder efter nytår.
    
Købet af Vaclav Kadlec kunne indikere, at FCM skal sælge spillere i vinterens transfervindue, men det er ikke sikkert.
    
- Vi har først og fremmest købt Kadlec, fordi han er en god spiller, og så kan han dække flere pladser.
    
- Vi ved ikke, hvad der sker i transfervinduet, og jeg kan ikke sige, om der er et salg på vej.
    
- Der er rigtig mange forespørgsler, og mange diskuterer, om de skal have en FCM-spiller, og så må vi se, hvordan det ser ud, når transfervinduet lukker, siger Claus Steinlein.
    
Sportsdirektøren slår dog fast, at FCM indimellem skal sælge en spiller, hvis klubbens økonomi skal hænge sammen.
    
- Alle fodboldvirksomheder på FCM's niveau kræver, at man er i et europæisk gruppespil en gang imellem, og at man sælger en fodboldspiller.
    
- Det er en del af forretningskonceptet, ligesom når bageren sælger brød.
    
- Vi skal også sælge en spiller en gang imellem, og i den forbindelse gælder det om at finde en balance mellem at have et stærkt hold og sælge. Vi skal finde spillere til en lidt billigere penge, end vi sælger for, siger Steinlein.
    
Torsdagens kamp mod Legia Warszawa fløjtes i gang klokken 21.05.
    
/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.