Milepæl i sygehusbyggeri: Efter seks år er byggeplads klar til at blive parkeringsplads

Skurbyen ved Sygehusbyggeriet i Gødstrup pilles nu ned, for de er ved at være færdige med den udendørs del af byggeriet.

I seks år har skurbyen fyldt på byggepladsen ved Sygehuset i Gødstrup, hvor den har været base omkring 450 byggefolk. Men nu forsvinder den, for byggeriet er ved at nå sin ende.

quoteDet er en milepæl, fordi byggeriet er ved at få sin ende.

Dorthe Gærup Nielsen, Hospitalsenhed Vest

- Vi er glade hver gang, vi når en milepæl som den her, for vi glæder os simpelthen sådan til at tage det nye hospital i brug, fortæller Dorthe Gærup Nielsen, som er kommunikationskonsulent hos Hospitalsenhed Vest.

Sygehuset må vente lidt endnu med at blive taget i brug. Regionen forventer, at det står helt klart engang i løbet af 2021. Men først mangler en del arbejde endnu.

- Nu er vi der, hvor det er det indenfor, der skal gøres færdigt, mens der skal laves parkeringspladser og lignende udenfor, fortæller Dorthe Gærup Nielsen.

Indenfor begynder det også så småt at ligne noget. Men der skal noget mere end vægge og varme til, før et hospital er køreklart.

- Indenfor, der foregår der rigtig meget færdiggøring af områder og installationer, for der er meget der skal gøres, for at et byggeri kan gå direkte i drift som hospital, siger Dorthe Gærup Nielsen.

Tilbage i juni blev indvielsesdatoen af Sygehuset i Gødstrup endnu engang forsinket.

Med skurbyen nede, starter et nyt byggekapitel på sygehusgrunden, og det er sådan noget, som gør glad i hospitalsland.

- Det er ikke længere en byggeplads på udearealerne. Det er en milepæl, fordi byggeriet er ved at få sin ende. Det er rigtig dejligt, siger Dorthe Gærup Nielsen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.