Mikkel Duelund – en stjerne i svøb

19-årige Mikkel Duelund er midt i sit helt store gennembrud i dansk fodbold. Han indrømmer, at den største drøm er at komme til Spanien og spille i La Liga.

Han er en af de klareste stjerner på den danske Superliga-himmel. I denne sæson har 19-årige Mikkel Duelund imponeret alt og alle med sin hurtighed, sine smarte driblinger og sit sublime skud. Senest med to mål mod Brøndby i 4-2 sejren hjemme på MCH Arena.

- Jeg føler, at det går rigtig godt for tiden, siger Mikkel Duelund med et smil og et glimt i øjet, da TV MIDTVEST besøger ham på hjemmeadressen i Silkeborg.

Aarhusdrengen, der som ung teenager kom til FC Midtjyllands akademi fra AGF, er glad for, at hans spil på fodboldbanen aldrig har været bedre end nu. Når snakken falder på, hvad han går og drømmer om at opleve i karrieren, beholder han ydmygt fødderne på jorden.

quoteSelvfølgelig vil jeg gerne til udlandet, helt vildt meget, specielt La Liga

Mikkel Duelund, fodboldspiller, FC Midtjylland

- Jeg drømmer om at få en karriere, som jeg kan være stolt af. Jeg vil gerne, når jeg en gang kigger tilbage, kunne være glad for alt det, jeg har oplevet. Det er det vigtigste, siger Mikkel Duelund velovervejet.

Som snakken går, tør han alligevel godt indrømme, at han render rundt med drømme, der er større end den danske Superliga.

- Selvfølgelig vil jeg gerne til udlandet, helt vildt meget, specielt La Liga. Det vil være kæmpestort, siger Mikkel Duelund, der i øvrigt associerer sig selv med én af de helt store spillere i Spanien – nemlig Real Madrids Isco.

Et af Europas største talenter

Den offensive midtbanespiller er i denne sæson blevet en nøglespiller hos FC Midtjylland, og så er han fast mand på det danske U21-landshold. Mikkel Duelunds gennembrud og flotte spil er ikke kun blevet bemærket i Danmark, men også i udlandet.

Således er han i foråret blandt 98 nominerede til Golden Boy-awarden. Det er en pris, der kårer det største talent i en europæisk klub; en pris som Isco og Mikkel Duelunds hollandske kollega i FC Midtjylland, Rafael Van der Vaart, tidligere har vundet.

quoteJeg er sindssygt stolt over den nominering

Mikkel Duelund, fodboldspiller, FC Midtjylland

- Jeg er sindssygt stolt over den nominering. Der er nogen gange, hvor jeg tænker, om det kan være rigtigt, for jeg synes virkelig, at der er mange gode fodboldspillere derude, siger Mikkel Duelund.

Inden sæsonen lå det dog ikke i kortene, at han ville få ligeså meget spilletid på favoritpositionen på den offensive midtbane, som han har fået. Med købet af den tidligere Real Madrid-spiller Rafael Van der Vaart lignede det nemlig, at han måtte tage til takke med at spille på kanten.

- Jeg synes, at det var vildt fedt, at Rafael kom til klubben. Han er en spiller, jeg altid har set meget op til, men jeg så jo hurtigt, at han spillede derinde, hvor jeg gerne ville spille, og så var der ikke andet for end at tage kampen op, og det er gået fint, siger Mikkel Duelund.

Altid trænet mere end de andre

At Mikkel Duelund er noget ganske særligt, kan man se ud fra den liste af fodboldspillere, som eksperter ofte sammenligner ham med. Flere gange er en af de største danske fodboldspillere gennem tiden, Michael Laudrup, blevet nævnt.

- Det er sjovt, at folk sammenligner mig med så store spillere som ham, det er en kæmpe cadeau, siger han til sammenligningerne.

Det er heller ikke tilfældigt, at Mikkel Duelund i en alder af 19 år får så meget positiv opmærksomhed. Siden han var helt lille har han altid gjort noget ekstra i jagten på at blive den bedste.

- Da jeg gik i gymnasiet, trænede jeg altid før skole. Det betød, at jeg hver dag kom en time for sent. Heldigvis havde jeg en særlig aftale, så det kunne lade sig gøre, forklarer han om de mange morgentræninger.

I dag er billedet det samme. Udover den daglige træning i FC Midtjylland bruger han sin fritid på ekstra skudtræning. Derudover tager han en gang om ugen turen til Aarhus for at lave fysisk træning med specialisten Thomas Cortebeech, der til dagligt arbejder sammen med elitesportsfolk inden for blandt andet atletik, håndbold og fodbold.

- Jeg er opdraget med, at jeg altid skal gøre det bedste, jeg kan. Ikke bare inden for fodboldverden, men også i forhold til alt muligt andet. Jeg kan jeg godt lide at føle, at jeg gør mere end andre, siger Mikkel Duelund.

Mikkel Duelund har altid gjort noget ekstra for at blive den bedste.