Midtjyske aviser vil give folk noget andet om søndagen

En tilføjelse for de faste kunder og et nyt tilbud for dem, der gerne vil opdateres eller have sat livet i perspektiv med afsæt i lokalområdet.

Søndag kan være en dag til indsigt, fordybelse, underholdning, men også til at samle op på ugen, der er gået, og sætte livet lidt i perspektiv.

Det er baggrunden for et nyt søndagsunivers, Mediehusene Midtjylland netop har præsenteret.

- Det er en tilføjelse til ugens fem almindelige nyhedsdage for vores almindelige abonnenter, men der er også mulighed for dem, der alene vil have et søndagsunivers.

- Det er selvfølgelig noget nyt, at vi udkommer om søndagen, når vi i 150 år er udkommet mandag til lørdag, og det håber vi, vores trofaste læsere vil tage godt imod, siger administrerende direktør Alex Nielsen til TV MIDTVEST.

Forum Søndag hedder det nye univers, og det bliver præsenteret i regi af Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis, som hører under Mediehusene Midtjylland.

Saml op - og gå længere ned

Herning- og Silkeborgområdet får hvert et Forum Søndag med anderledes historier. Første udgave byder blandt andet på en kvinde fra Sunds, der mistede sit nyfødte barn efter kort tid, og en kvinde fra Silkeborg, der på grund af en sjælden sygdom langsomt bliver blind.

- Det er den slags historier, der sætter livet i perspektiv. Og den slags kan være svære at få læst til dagligt. Det får midtjyderne mulighed for nu.

- De lokale kan samle op og gå længere ned i lidt længere historier.

Han tilføjer samtidig, at Forum Søndag ikke er hyperlokalt, men ligesom aviserne lokale. Det er altså indhold, der skal nå bredere ud end Gjern og Gjellerup.

Den digital platform skal udnyttes

I modsætning til den traditionelle avis og dertilhørende digitale website skal Forum Søndag interagere - som det så fint hedder - med andre digitale tjenester.

- Vi er platformen, folk starter på, men det er okay, at de slipper ud på andre sider som YouTube for at få perspektiv - og så kan de komme tilbage igen.

- Nu starter vi det op på et tidspunkt, hvor Danmark også starter op igen (efter coronakrisen, red.). Vi håber, at vi kommer med på bølgen af, at folk har lyst til at prøve nyt, afslutter Alex Nielsen med den tilføjelse, at initiativet ikke sker som reaktion på coronakrisens økonomiske udfordringer, men at det er led i en digital udviklingsstrategi.

Skal man alene købe sig adgang til søndagsuniverset, koster det 69 kroner i måneden.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.