Midt- og Vestjyllands Politi har ryddet Black Armys klubhus

Midt- og Vestjyllands Politi har midlertidig lukket Black Armys klubhus

Midt- og Vestjyllands Politi har midlertidig tømt og lukket Black Armys klubhus på Danmarksgade i Herning.

- Det er en direkte konsekvens af, hvad der skete i går. Det var enormt farligt og kunne have bragt mange menneskers liv i fare, siger Hans Roost, der er politiinspektør ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I går blev en håndgranat kastet mod Black Armys klubhus. Den landede et par meter fra bygningen, hvorefter den eksploderede. Her skabte den overtryk og fragmenter fløj rundt i luften. Masser af vinduer i bygninger og biler blev knust.

Politiet er ikke i tvivl om, at eksplosionen i går er en eskalering af de seneste episoder, der har været i forbindelse med Black Army i Herning.

- Hvis sådan noget sker, og der er en konflikt på bandeområdet, så er man i sin gode ret til midlertidig at lukke klublokalet, siger politiinspektøren, og henviser til loven om forbud mod ophold i bestemte ejendomme.

Politiet har, ifølge Hans Roost, haft en god dialog med medlemmerne i dag, og lukningen er foregået helt udramatisk.

- Vi har forklaret at på grund af det, der skete i går, så lukker vi midlertidigt. De har selvfølgelig haft mulighed for at tage ting med ud, inden vi skiftede låsene og satte skilte op med "adgang forbudt".

Den næste måned vil politiet løbende vurdere, om klubhuset skal forblive lukket.