Michael hjælper konfirmander på blå mandag: - Godt lige at have forældrene med

Mere eller mindre bekymrede forældre har dagen igennem hjulpet konfirmander godt igennem blå mandag.

Michael Steinicke (til højre) har brugt hele dagen på blå mandag sammen med en masse andre forældre for at passe på de nyslåede konfirmander. Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Selvom man som konfirmand er på vej til at træde ind i de voksnes rækker, er det alligevel rart at have mor og far med, når gavepenge i store mængder skal spenderes på blå mandag.  

Læs også Emma holder konfirmation med mad fra skraldespanden

Så er assistancen i hvert fald tæt på, hvis den skulle blive nødvendig, påpeger Michael Steinicke, der er en af de forældre, som har brugt dagen i selskab med omkring 600 konfirmander i herningCentret.

- I disse tider er det jo godt lige at have forældrene med, hvis der er noget, som skulle gå galt. Hvis alt går vel, skal vi ikke lave så meget andet end at sidde og vente.

- De unge mennesker skal have en god dag, hvor de hygger sig. Vi regner ikke med at komme til at høre fra nogen, og sådan håber vi også, det kommer til at gå, siger Michael Steinicke.

Ingen curlingforældre i gamle dage

Michael Steinickes søn, Oskar, synes vist det er i orden at have sin far med på tur. Han får i hvert fald sagt ’det er fint’ i farten, da han bliver spurgt.

Læs også Frikirke i stedet for folkekirke: Maja har valgt konfirmationen fra

Sådan var det dog ikke, dengang Michael Steinicke selv var konfirmand. Dengang blev de sendt med toget fra Silkeborg til Aarhus på egen hånd, husker han.

- Der var ingen med. Jeg tror bare forældrene håbede på, at der var cirka lige så mange med tilbage med toget om aftenen.

Derfor erkender han også, at han nok placeres i kassen med curlingforældre.

- Ja, det bliver vi jo kaldt, griner Michael Steinicke.

Men sådan er det. Det er jo ’bare lige for en sikkerheds skyld’.

01:48

Kom med til blå mandag i Herning i indslaget her.  Video: Indslag: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Luk video