Mette blev sendt et år til søs: - Jeg har lært at tro på mig selv

Mette Kristiansen har det seneste år været med ombord på skoleskibet Marilyn Anne, og det har givet hende mere, end hun havde turdet håbe på.

Skoleskibet Marilyn Anne har givet hundredevis af unge mennesker en ny kurs i livet.

En af dem, der har været med ombord det sidste år, er Mette Kristiansen fra Herning. Hun har taget 10. klasse på skoleskibet, og det har givet hende et gevaldigt selvtillidsboost.

- Lige da vi startede tænkte jeg, at det ville blive svært, fordi der er mange ting, man skal lære, men det er gået overraskende godt, siger Mette Kristiansen.

Sammenhold og glæde

Marilyn Anne er oprindelig et fragtskib, men i de sidste 34 år har skibet fungeret som klasseværelse for unge fra Herning, Struer og Holstebro med skolemæssige udfordringer.

TV MIDTVEST mødte også Mette Kristiansen da skoleåret startede, og hun var ude på sin første tur med skoleskibet. Du kan se indslaget fra den 13. september 2018 her.

Mette Kristiansen endte ombord, fordi hendes mor sendte hende afsted. De talte ikke samme sprog, forklarer hun selv.

quoteJeg er nok lidt gladere nu, fordi jeg har fundet ud af, at jeg kan flere ting, end jeg troede, inden jeg tog afsted.

Mette Kristiansen

Men efter et år ser tingene anderledes ud. For Mette Kristiansen har et skoleår ombord på Marilyn Anne betydet, at hun har lært at indordne sig under en bestemt tone, hvor der er en forventning om rank ryg, respekt og punktlighed.

- Jeg har lært om sammenhold, og så har jeg lært at hjælpe andre, fortæller hun.

Og der er meget, hun kan tage med sig, når hun går fra borde efter året sidste sejltur.

- Jeg er nok lidt gladere nu, fordi jeg har fundet ud af, at jeg kan flere ting, end jeg troede, inden jeg tog afsted. Jeg har lært at tro på mig selv, for når jeg kan ting her, så kan jeg også ting derhjemme, siger Mette Kristiansen.

Mette Kristiansen bag roret,
Mette Kristiansen bag roret,
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

En ekstra gevinst

Nu er skoleåret slut, Mette Kristiansen har pakket sine ting og køjen er gjort ren til den næste elev. 

- Det kommer da til at blive lidt mærkeligt at skulle sove i en almindelig seng igen. Og måske også lidt ensomt, siger hun med et lille smil.

Helt ensomt bliver hun dog ikke. For udover en flot eksamen kan Mette Kristiansen også tage en ny kæreste med sig videre i livet, når hun går fra borde.

- De voksne på skibet ved godt, at vi er kærester, og de har også lavet sjov med det. Men vi har respekteret, at vi ikke måtte kysse ombord på skibet, siger hun.

Mette Kristiansen planlægger at begynde på en frisøruddannelse, når sommerferien er forbi. Kæresten skal på togt med skoleskibet Georg Stage.

Du kan se hele indslaget om Mette Kristiansens år ombord på skoleskibet Marilyn Anne i toppen af artiklen.

Mette Kristiansen med kæresten Lucas Jørgensen, som hun mødte på skoleskibet.
Mette Kristiansen med kæresten Lucas Jørgensen, som hun mødte på skoleskibet.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST