Melder tæt på udsolgt: Bravo Tours må indsætte ekstra fly i sommerferien

Det kan være tæt på umuligt at bestille en rejse i sidste øjeblik, advarer direktør.

Spanien er blandt danskernes foretrukne feriedestinationer.
Spanien er blandt danskernes foretrukne feriedestinationer.
Foto: Borja Suarez/Reuters/Ritzau Scanpix

En kombination år køligt juni-vejr og en store rejselyst efter mere end to år i coronanes skygge giver rekord stor travlhed hos rejsebureauet Bravo Tours i Herning.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende i mine 37 år i rejsebranchen, siger Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours, i en pressemeddelelse.

Bravo Tours er landets tredeje største rejsearrangører, vurderer selskabet selv, og allerede nu melder man udsolgt til flere rejsemål og hoteller i løbet af skolernes sommerferie. 

Derfor forudser den erfarne rejsemand, at mange vil gå forgæves, hvis de vil bestille rejsen i sidste øjeblik. 

- Jeg tror ikke på mirakler og flere ekstrafly. Så har man ikke bestilt allerede, kan man måske være heldig at finde en rejse, men venter man til sidste øjeblik, så vil man opleve, at valgmulighederne vil være minimale, og priserne vil være høje, siger rejsedirektøren.

Peder Hornshøj har arbejdet i rejsebranchen i 37 år.
Peder Hornshøj har arbejdet i rejsebranchen i 37 år.
Foto: Pressefoto

Har indsat ekstra fly

Den store interesse for fly betyder også, at Bravo Tours har jagtet større fly til populære destinationer som Azorerne og Golden Sands i Bulgarien. 

Derudover vil et ekstra fly med 100 pladser hver tirsdag i skolernes sommerferie flyve direkte fra Billund til Mallorca. 

Alligevel spår Peders Hornshøj, at efterspørgslen på rejser kommer til at overgå udbuddet af fly og hoteller. 

- Så vil du til udlandet i år, så er det nu, du skal sikre dig din og familiens pladser under solen.

- Med de få pladser, der er tilbage nu, får vi ingen last minute-situation i år, hvor man kan rejse afsted til billige penge, hvis man venter længe nok. Rejselysten er ganske enkelt for stor, og antallet af pladser i markedet for få, konkluderer Peder Hornshøj.