Meget kort varsel: MCH aflyser to messer ni dage før start

MCH Messecenter Herning har aflyst to samtidige messer med ni dages varsel som følge af statsministerens udmelding på fredagens pressemøde.

De to branchemesser FoodTech og DiaLabXpo, der skulle have fundet sted fra 29. september til 1. oktober, er begge blevet aflyst af MCH Messecenter Herning. Det oplyser messecentret i en pressemeddelelse.

Statsministeren opfordrede på fredagens pressemøde danskerne til hjemmearbejde og arbejdsgivere til at sikre, at alle arbejdsrelaterede sociale arrangementer aflyses frem til og med 4. oktober. Det konflikterer med de to messer, som derfor er blevet aflyst.

- Vi har fulgt og følger fortsat regeringens og sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Aflysningen af både FoodTech og DiaLabXpo er derfor en naturlig konsekvens af statsministerens udmelding i fredags, da messernes termin er før 4. oktober, siger administrerende direktør i MCH A/S Georg Sørensen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Beslutningen om aflysningen sker med enstemmig opbakning fra de to messekomitéer og fra de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med.

Mens forsamlingsforbuddet er gældende, arrangeres messer ud fra regelsættet for storcentre. Det vil sige, at der gerne må være flere end 50 mennesker, men det skal foregå i sundhedsmæssigt forsvarlige rammer.

Brancherne forstår beslutningen

Messekomitéerne repræsenterer brancherne, og Morten Dyrner er administrerende direktør i Holm & Halby og medlem af komitéerne for både DiaLabXpo og FoodTech. Han fremhæver ansvarligheden i aflysningerne samtidig med, at han ser frem til de kommende messer.

- Virkelysten må vige for ansvarligheden, og selvom vi er slået tilbage, må aflysningen ikke slå os ud.

- Messerne er med til at holde hjulene i gang i dansk erhvervsliv, hvilket er enormt vigtigt i disse krisetider. Det har vi en forpligtelse til at kæmpe for. Og det er i krisetider, vi som mennesker er mest kreative, så derfor skal vi nu udvikle videre og arbejde frem til endnu stærkere messer i 2021 og 2022, fortæller Morten Dyrner.

Bent Stjerneby fra Bentec Consulting, der er medlem af messekomitéen for FoodTech, bakker også op om beslutningen men ærgrer sig over, at messen ikke kan gennemføres.

- Udstillerne har forberedt sig og glædet sig til at præsentere ny teknologi og nye koncepter, og glædet sig til at møde kunderne. Vi har kæmpet for messen i mange måneder, fordi den er vigtig for branchen, og derfor er aflysningen en trist men nødvendig beslutning i den nuværende situation, som vi alle kun kan bakke op om, siger Bent Stjerneby.

DiaLabXpo er planlagt til at blive gennemført i efteråret 2021 og Foodtech i efteråret 2022.