Medie: Ronaldos JBS-penge havner i skattely

JBS i Herning kædes sammen med skattely-anklager mod Cristiano Ronaldo

JBS i Herning bliver nu draget ind i en skattelysag mod den den verdenskendte fodboldspiller og Real Madrid stjerne, Cristiano Ronaldo.  

JBS har i flere år haft Ronaldo som sponsor-profil med undertøjsserien CR7. Det er bl.a. penge fra denne aftale, som via et selskab i Irland, er sendt videre til et skuffeselskab på De britiske Jomfruøer. Det skriver Politiken.

Avisen har fået indsigt i dokumenter fra whistleblowerplatformen, Footbaal Leaks, som det tyske nyhedsmagasin Spiegel har modtaget fra en anonym kilde.

Der er tale om 18,6 millioner hemmelige kontrakter, regneark, fakturaer og mails fra fodboldindustrien. Dem har Spiegel delt med Politiken og ti andre europæiske medier i netværket European Investigate Collaborations. 

De fortrolige dokumenter indeholder oplysninger om hvordan sponsorindtægter fra Bl.a. Nike, Amani og JBS flød til i skattely fra 2009 til 2014. Ifølge oplysningerne indeholdt skuffeselskabet i omegnen af 555 millioner kroner.

Først i 2014 blev en mindre del af beløbet, cirka 15 pct., registeret hos de spanske myndigheder, skriver Politiken. 

Alt i alt har verdensstjernen scoret cirka 1,1 milliarder kroner på personlige sponsorkontrakter.  

Aftalen med JBS i Herning blev indgået i 2013, og ifølge Politiken skete det med det irske selskab, som agerede på vegne af skuffeselskabet på jomfruøerne.

En ny aftale i 2014 betød, at selskabet skulle have 13 procent af Herning-virksomhedens bruttoindtjening på de markedsførte Ronaldo-produkter. Et beløb svarende til minimum 30 millioner kroner over en periode på fem et halvt år.

I en mail til Politiken skriver administrerende direktør for JBS, Michael Alstrup, følgende:

”I vores kontrakt med ham og hans team vedrørende licensrettigheder samt vores samarbejde, har vi en aftale om, at når det drejer sig om penge etc., kan vi desværre ikke udtale os om disse forhold”, skriver administrerende direktør Michael Alstrup.

quoteJBS har været tilfreds med samarbejdet, og vi vil ikke foretage os yderligere .

Michael Alstrup, Adm.direktør, JBS Herning 

Direktøren fastslår også, at JBS har været meget tilfreds med samarbejdet, og at firmaet ikke vil foretage sig yderligere på nuværende tidspunkt, hvor sagen undersøges nærmere. 

Cristiano Ronaldo selv har ikke svaret på spørgsmål i sagen. Hans agentur Gestifute har, i en pressemeddelelse oplyst, at Ronaldo lever fuldt op til sine skattemæssige forpligtelser.  

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.