Medie: Bjorkstrand får NHL-kontrakt i Los Angeles

Ifølge medie tæt på Los Angeles Kings får 24-årige Patrick Bjorkstrand en etårig kontrakt med NHL-klubben.

Den tidligere Herning-spiller Patrick Bjorkstrand har imponeret på træningslejr med NHL-klubben Los Angeles Kings, og nu ser han ud til at følge efter sin lillebror ind i verdens bedste ishockeyliga.

Los Angeles Kings har ikke selv offentliggjort aftalen, men nyhedsmediet LA Kings Insider skriver detaljeret om aftalen og meddeler, at den bliver offentliggjort torsdag morgen, lokal tid.

- Der kommer mere om det senere, men Kings har bekræftet, at klubben er blevet enig med forwarden Patrick Bjorkstrand om en etårig kontrakt, skriver LA Kings Insider.

Fart og gå-på-mod
Mediet skriver videre, at den sportslige ledelse i NHL-klubben har talt meget positivt om Patrick Bjorkstrand i forbindelse med denne sommers træningslejr, hvor den 24-årige dansker fik muligheden for at spille sig til en kontrakt.

De har særligt fremhævet hans fart, indstilling og gå-på-mod og mener, at hans spil vil udvikle sig yderligere positivt i den nordamerikanske spillestil.

Patrick Bjorkstrand har spillet de seneste tre sæsoner for klubben Medveszak Zagreb i den bedste europæiske ishockeyliga, den russiske KHL.

Danskeren har endvidere spillet sammen med Los Angeles' slovenske superstjerne Anze Kopitar og et par spillere mere i den svenske klub Mora i sæsonen 2012/2013, hvor der var lockout i NHL.

Oliver Bjorkstand, Patrick Bjorkstrands lillebror, debuterede i NHL for Columbus Blue Jackets i den forgangne sæson og spås en stor karriere i Nordamerika.

Million-kontrakt
Ifølge LA Kings Insider får danskeren en årsløn på 3,8 millioner kroner, hvis han kommer på holdet i Los Angeles. Oveni har han fået 92.000 dollar, svarende til 600.000 kroner for at sætte sin underskrift på kontrakten.

Hvis Patrick Bjorkstrand ikke spiller sig ind på holdet i det sydlige Californien, kommer han til at opholde sig på klubbens udviklingshold, Ontario Reign i AHL, som er den næstbedste ishockeyliga i Nordamerika. Den klub hører også til i Californien.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.