Medarbejdere forgyldes

Unimerco-salget betyder kroner i kassen for de fleste medarbejdere. Virksomheden er fortrinsvist ejet af ikke-ledende medarbejdere.

Unimercos salg til den japanske koncern Kyocera betyder penge mellem hænderne for medarbejderne i Sunds-virksomheden.

- Der er rigtig mange medarbejdere, der vil opleve et ganske væsentligt tilskud til en sundere økonomi, siger administrerende direktør, Kenneth Iversen til TV/MIDT-VEST.

Typisk gevinst på 1,4 mio kr

Typisk vil medarbejderne på Unimerco kunne hæve 1,4 millioner kroner efter salet af deres aktier. Afhængigt af, hvor mange aktier man har haft og hvor længe, man har haft dem.

Den svimlende salgssum på 1,44 mia. kr., skal fordeles  mellem 418 aktionærer, hvoraf størstedelen (55%) er ikke-ledende medarbejdere

Alle aktier er igennem tiderne købt af virksomhedens medarbejdere og ledere på normal vis til markedspris. Der har ifølge virksomheden aldrig været udstedt aktieoptioner til nogen, og aktierne er erhvervet med almindelig forretningsmæssig risiko.

Ingen aktieoptioner eller bonus

Ingen ledere eller medarbejdere modtager nogen bonus i forbindelse med handlen.

Unimerco-koncernen med 510 medarbejdere forventer i indeværende regnskabsår sit hidtil bedste resultat nogensinde.

12 selskaber fordelt i hele verden

Unimerco Group er stiftet i 1964, har hovedsæde i Sunds og består af 12 selskaber i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, England, Polen, Tjekkiet, Finland, USA og Kina.