MCH Arena har ikke længere Danmarks bedste bane - nu lægger FCM nyt græstæppe

Der er blevet spillet mange kampe i de kolde måneder på MCH Arena, og det har græstæppet ikke kunnet følge med til. Derfor vil klubben nu opgradere.

Græstæppet på MCH Arena bliver nu byttet ud med en hybridbane.
Græstæppet på MCH Arena bliver nu byttet ud med en hybridbane.
Foto: Robin Ettinger-Erichsen, TV MIDTVEST

Det er kun en lille uges tid siden, at prisen for den bedste fodboldbane i Danmark blev uddelt. Her fik FC Midtjylland og MCH Arena en femteplads efter at have vundet prisen de forgange tre år.

Men i FC Midtjylland vil man være nummer 1, og derfor anlægger klubben nu en hybridbane på stadion. Når man spørger klubbens marketing- og supportdirektør, Preben Rokkjær, om det er trodsreaktion falder svaret prompte.

- Det er det da, selvfølgelig. Vi vandt tre år i træk, nu blev vi nummer fem, og alle baner foran os var hybridbaner, siger han.

Forklaringen bag placeringen skal faktisk findes i klubbens succes. I efteråret spillede de med i Champions League, hvilket gav en masse ekstra kampe og mere belastning til banen.

Samtidig have corona skubbet turneringsplanen, så klubben har været nødt til at spille flere kampe i vinterperioden end sædvanligt, og der har banen haft svært ved at følge trop.

- En hybridbane giver en forbedret mulighed for at have bedre baner hele året rundt. Vi har spillet mange kampe i Europa, og det håber vi at fortsætte med, og vi har spillet langt senere på året end normalt. Hvis det skal kunne lade sig gøre fremadrettet, så er en hybridbane den optimale løsning. Derfor var det en nem beslutning, siger Preben Rokkjær.

VM i ridning skal først overståes

Der går dog lidt tid, før fans, trænere og spillere kan se den nye hybridbane i aktion. Der skal være VM i ridning på MCH Arena til august næste år, hvor græstæppet skal rives op. Derfor tager man kun hul på forberedelserne denne sommer.

- Lige så snart vi har spillet sidste hjemmekamp mod AGF, skraller vi banen af. Så laver vi det forberedende arbejde til hybridbanen, og så lægger vi normalt græs på, som skal holde indtil VM i ridning i august 2022. 

- Derefter har vi meget kort tid til at være klar til fodboldsæsonen, så der skal alle forberedelser være gjort, så vi hurtigt kan vi det nye græstæppe på, fortæller Preben Rokkjær.

Marketings- og supportdirektøren ved ikke præcis, hvad hybridbanen koster, men han fortæller, at det ikke er billigt. Det er heller klubbens egen kassebeholdning, der direkte betaler for banen.

- Jeg har ikke tallet, men hybridbanen er en del af den aftale, vi har med MCH og kommunen. Sidst vi lavede en aftale, gik vi fra en kort til en lang lejeaftale, og i den aftale lå, at visse ting på stadion skulle opgraderes. Blandt andet banen, siger Preben Rokkjær.

I Herning Fremad er der en hybrid bane, som landsholdet blandt andet bruger til at træne på, når de er i Jylland. Den har kostet i omegnen af 8,5 millioner kroner.