Massivt politiopbud i Herning

Terror-truslen har øget sikkerhedskravene til Venstres landsmøde i weekenden

Svært bevæbnet politi med skarpladte maskinpistoler og skudsikre veste passer godt på de knap 1600 deltagere ved Venstres landsmøde i Herning denne weekend.

Den konkrete terror-trussel har gjort, at politiet er massivt til stede.  Ikke kun i og omkring kongrescentret, hvor selve mødet finder sted.  

Også ved hoteller og i gade miljøet er de mange betjente synlige, som en konsekvens af det forhøjede beredskabsniveau i Danmark.

Under normale omstændigheder ville der ikke være samme massive bevogtning til et politisk landsmøde. Men det aktuelle trussels-billedet betyder, at politiet ikke tager nogen chancer.

Desuden har flere udenlandske ambassadører gæstet Herning i forbindelse med landsmødet. Fredag og lørdag gjaldt det blandt andet den amerikanske ambassadør, hvilket naturligvis stillede ekstra store krav til sikkerheden.

Ud over betjente, er Politiets Efterretningstjenste til stede i Herning med en stor styrke. De yder bl.a. personbeskyttelse til mange ministre fra det regeringsbærende parti.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Politik.