Massiv støtte til udvist pige

Politikere kalder det urimeligt, at syvårig skal udvises til Thailand - men kan ikke forhindre udvisningen.

Det strømmer ind med støtte og sympati-tilkendegivelser til familien Nielsen fra Herning, efter at TV/MIDT-VEST onsdag fortalte om den syvårige pige, der står til at blive udvist til Thailand - til trods for at hendes thailandske mor og søster bor i Danmark.

Mange har ringet til familien for at udtrykke deres støtte, og to grupper på Facebook kæmper for, at pigen skal have lov til at blive i Danmark.

- En helt urimelig situation

Sagen har også vakt røre på Christiansborg - uden at politikerne dog kan love at hjælpe familien.

Den radikale gruppeformand Marianne Jelved opfordrer familien til at klage over afgørelsen fra Udlændingeservice - og satse på, at klagen får opsættende virkning.

- Det er en helt urimelig situation. Jeg tror, at enhver familie i Danmark kan sætte sig ind i deres situation. Pigen hører til hos sin mor og sin søster, siger Marianne Jelved.

Både Jelved og den socialdemokratiske gruppeformand Mogens Jensen henviser til, at den nye regering planlægger at ændre loven, så der ikke opstår lignende situationer. Men - understreger de - man er nødt til at følge de gældende regler, indtil loven bliver lavet om.

- Truffet i overensstemmelse med reglerne

Det er ikke lykkedes TV/MIDT-VEST at få et interview med Udlændingeservice, men souschef Suzanne Süberlein siger i et skriftligt svar, at afgørelsen er truffet i "fuldstændig overensstemmelse med reglerne, som de er gældende i dag".

- I reglerne er det et afgørende krav, at barnet skal komme så tidligt til Danmark, at det kan få sin opdragelse og hele sin skolegang her. Men vi må understrege, at der er mulighed for at påklage afgørelsen til Justitsministeriet, som i så fald vil træffe den endelige afgørelse i sagen, står der i svaret.

 Interview med den radikale gruppeformand Marianne Jelved:

02:15 Luk video

Interview med Socialdemokraternes gruppeformand Mogens Jensen:

02:04 Luk video