Maibritt kom Niels til undsætning: - Der stod en røgsky op fra bilen

Maibritt kom kørende på motorvejen ved Herning, da hun så Niels stå ved siden af sin brændende bil.

0:15
Niels Bachs bil brød i brand på motorvejen.

Maibritt Rathje og hendes mand, Jesper Rathje, var egentlig på vej til et rejsegilde fredag aften, da de i siden af motorvejen ved Herning så en sort BMW holde i vejkanten. 

- Der stod en stor røgsky op fra den, og den havde katastrofeblinket tændt, fortæller Maibritt Rathje og fortsætter: 

- Vi holdt ind til siden bag den, og i samme øjeblik sagde min mand, at nu kunne han altså se, at der var ild i bilen. 

Kort tid efter sprang først et dæk og så et andet. Til sidst gik bilens airbag og fløj flere meter op i luften.

Bilen tilhørte Niels Bach fra Bryrup, som ifølge Maibritt Rathje stod et stykke fra bilen med sin pung og en vandflaske i hånden og sin telefon til øret. 

Brandvæsnet ankom nogle minutter senere. 

- I mellemtiden kom der faktisk også en taxa, der havde en brandslukker i bilen, men det var alt for farligt at komme i nærheden af Niels' bil, fortæller Maibritt Rathje til TV MIDTVEST lørdag eftermiddag.

Efter episoden fredag aften talte TV MIDTVEST med Niels Bach.

- Bilen mistede egentlig bare trækkraft under kørslen, men jeg kunne nemt få den ind i nødsporet og standse den. Jeg forsøgte at få bilen startet igen, men det ville den ikke. Og pludselig så jeg, at der begyndte at stige røg op fra motorrummet, fortæller Niels Bach. 

Han forlod derfor køretøjet.

- Vi valgte at sige til Niels, at der hvor han skulle hen, der ville vi fragte ham hen. Han ville til stationen i Herning, så der kørte vi ham til, siger Maibritt Rathje. 

- Vi talte selvfølgelig lidt med Niels i bilen. Han var meget berørt af situationen. 

Hjælpen fra ægteparret betød meget for Niels Bach og var også en stor del af årsagen til, at han valgte at stå frem efter episoden.

- Det varmede virkelig at få den hjælp i sådan en situation, så det vil jeg bare takke dem for, lød det fra ham fredag.

Både Maibritt Rathje og hendes mand er okay efter episoden. De kørte til rejsegilde efter at have afleveret Niels Bach ved stationen. 

TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra BMW. De vil ikke kommentere sagen, før den er belyst, skriver deres presseansvarlige og henviser til, at sådan en brand opstå af mange forskellige grunde.