To mænd anholdt: Den ene gav den anden skylden - men han kendte ikke noget til stofferne

Politiet har beslaglagt både hash, kokain og ketamin. To er anholdt. Den ene mener, at stofferne tilhører den anden - men han kender angiveligt ikke noget til narkoen.

Opdateret kl. 15.02

Politiet havde fået et tip om, at der var nogen, som solgte stoffer i Søndre Anlæg i Herning. Så politiet har løbende holdt øje med området for at se, hvad der foregår.

Tirsdag eftermiddag var der så gevinst. En patrulje tog en 25-årig mand fra Ørnhøj med 143 gram hash og en mindre mængde kokain.

- Vi formoder, at det er ham, der har solgt stoffer i området, siger politikommissær Henning Præstegaard fra Lokalpolitiet i Herning til TV MIDTVEST.

Manden blev anholdt, og politiet kørte hjem til manden for at ransage. Her fandt de flere stoffer og anholdt endnu en person.

Ketamin og ingen kendskab

Den 25-årige mand bor sammen med en 23-årig mand i Ørnhøj. Ifølge den 25-årige tilhørte stofferne den 23-årige. Iblandt hans ting fandt politiet 187 gram ketamin - som egentlig er et bedøvelsesmiddel til heste.

- Den 23-årige kender ikke noget til stofferne, fortsætter Præstegaard.

Politiet kender godt de to mænd for lignende kriminalitet.

Går efter varetægtsfængsling

Politiets jurister har onsdag morgen vurderet sagen. Og når personer bliver taget med mere end 25 gram af et stof, er det ordensmagtens opfattelse, at det er for meget til eget forbrug, og at man i stedet har i sinde at sælge.

Derfor skal de personer fremstilles for en dommer og ifølge anklagemyndigheden varetægtsfængsles.

I løbet af onsdag skal de to unge mænd i grundlovsforhør.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.