Løsladt efter trusler på rådhus

Den 35-årige mand, der tirsdag blev anholdt for trusler mod navngivne sagsbehandlere på Herning Rådhus, er nu igen løsladt.

Mandag morgen ringede en 35-årig mand til rådhuset i Herning og truede fem navngivne sagsbehandlere på livet. Tirsdag lykkedes det så politiet at få anholdt manden og sigtet ham for truslerne.

Men nu er han altså igen løsladt efter afhøringer på politigården i Herning. Det skriver aoh.dk.

- Manden vedkender sig, at han har fremsat truslerne, og han har lovet bod og bedring. Han blev afhørt med sigtelsen efter straffelovens paragraf 226, der omhandler trusler, fortæller politikommissær Henning Præstegaard hos lokalpolitiet i Herning til aok.dk.

Frustration over børnesag

Under afhøringen fortalte den 35-årige mand, at han havde fremsat dødstruslerne i frustration over den måde, Herning Kommunes familieafdeling har behandlet hans sager om hjælp og forholdet til sine børn.

Den 35-årige rettede ikke sine trusler direkte mod en af de fem navngivne sagsbehandlere. Det er en af årsagerne til, at han blev løsladt og ikke fremstillet ved et grundlovsforhør for at blive fængslet, oplyser politikommissær Henning Præstegaard.

Gjorde ikke alvor af sine trusler

Fordi manden ikke reelt mødte op på Herning Rådhus og gjorde alvor af sine trusler, og fordi han ikke tidligere er blevet anmeldt for trusler, så har det lokale politi altså valgt at løslade ham.

Det er nu op til politiets anklagemyndighed at vurdere, om der skal rejses en straffesag mod den 35-årige.